Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πάτρα: Κινδυνεύει να μη ξανανοίξει το 20% με 30% των επιχειρήσεων
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Κινδυνεύει να μη ξανανοίξει το 20% με 30% των επιχειρήσεων

από Lepanto RTV
Πάτρα: Κινδυνεύει να μη ξανανοίξει το 20% με 30% των επιχειρήσεων

Σοκ στην τοπική αγορά από τις επιπτώσεις των μέτρων κατά του κορωνοιού

Σε κατάσταση πλήρους αδράνειας βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες, χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες στην Αχαΐα, από την παρατεταμένη καραντίνα και την αναστολή λειτουργίας που επιβάλλουν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχει κλάδος της οικονομίας, με εξαίρεση μέχρι στιγμής τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, που να μην έχει πληγεί καίρια. Και αυτοί όμως, εκτιμάται ότι σταδιακά θα μπαίνουν σε πορεία ύφεσης, λόγω της έλλειψης κατανάλωσης, ακόμα και σε βασικά είδη.

Οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης και αναψυχής που επλήγη πρώτος απ΄όλους, βρίσκεται σε απόγνωση, λέει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου. Η μεγαλύτερη ανησυχία, είναι οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις που θα βρουν μπροστά τους, όλες οι επιχειρήσεις, όταν θα περάσει αυτή η καταιγίδα. Γι΄αυτό τον λόγο, η κυβέρνηση πρέπει να δει άμεσα το πρόβλημα, εξετάζοντας ακόμα και την δυνατότητα διαγραφής χρεών.

Πολλές επιχειρήσεις, δεν θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή, ενώ οι ιδιοκτήτες τους, αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα βιοπορισμού, τόνισε ο Σπύρος Στεργίου. Μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση να διευρύνει την περίμετρο του επιδόματος των 800 ευρώ και στους επιχειρηματίες του κλάδου, όσο κι αν κάτι τέτοιο, ακούγεται παράδοξο για πολλούς.

«Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπο, να διαγράψει χρέη και να ρίξει ρευστό στην αγορά, γιατί θα έρθει μεγάλη οικονομική καταστροφή» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ.

Όπως τόνισε, από τις 2.000 επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής που λειτουργούσαν στην Πάτρα, προ της υγειονομικής κρίσης, σε πρώτη φάση έμειναν περίπου 500 για να πωλούν ντελίβερι και take away. Σήμερα, έχουν μείνει σε υποτυπώδη λειτουργία, μόλις 250 στην Πάτρα, και αυτές φυτοζωούν

πηγή: patras times .gr

Έχει διαβαστεί 918 φορές