Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πάτρα: Στο «κόκκινο» η λειτουργία μονάδων στη Βιομηχανική ζώνη– Ελλείψεις σε πρώτες ύλες και ανταλλακτικά
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Στο «κόκκινο» η λειτουργία μονάδων στη Βιομηχανική ζώνη– Ελλείψεις σε πρώτες ύλες και ανταλλακτικά

από Lepanto RTV
Πάτρα: Στο «κόκκινο» η λειτουργία μονάδων στη Βιομηχανική ζώνη– Ελλείψεις σε πρώτες ύλες και ανταλλακτικά

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Αντιμέτωπες με το «τσουνάμι» που έχει προκαλέσει αλλά πολύ περισσότερο αναμένεται να προκαλέσει το αμέσως επόμενο διάστημα , σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής  – κοινωνικής ζωής και στην Δυτική Ελλάδα o κορωνοϊός,  βρίσκονται πολλές από τις Βιομηχανικές μονάδες που λειτουργούν στη Βιομηχανική Ζώνη της Πάτρας.

Τα πρώτα προβλήματα έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σε ορισμένες από αυτές,  σε ότι αφορά την εξασφάλιση των απαιτούμενων πρώτων υλών αλλά και τα αναγκαία ανταλλακτικά για τη συντήρηση των μηχανών τους και την επισκευή τους.

Ήδη σε βιομηχανία της περιοχής , η παραγωγική διαδικασία γίνεται με δυσκολία, καθώς μέρος από τις απαιτούμενες πρώτες ύλες έρχεται από την γειτονική Ιταλία, την οποία «θερίζει» ο κορωνοϊός , με τη γείτονα χώρα να έχει μπει σε καραντίνα και να έχει σταματήσει μεγάλο μέρος της παραγωγής της.

Σε άλλη μονάδα της περιοχής, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην λειτουργία της. Ήδη  έχουν καταγραφεί ελλείψεις σε απαιτούμενα ανταλλακτικά, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε οριακό σημείο , δεδομένου ότι δεν υπάρχει τρόπος επισκευής κάποιων μηχανών αλλά και πραγματοποίησης της προβλεπόμενης συντήρησης.

Ερωτηματικά για την προστασία εργαζομένων από τον Κορωνοϊό

Την ίδια ώρα από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας εκφράζεται έντονος προβληματισμός για το κατά πόσο στο σύνολο των εργοστασίων και επιχειρήσεων που λειτουργούν στη ΒΙ.ΠΕ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, τηρείται το προβλεπόμενο πρωτόκολλο προστασίας των εργαζομένων από τον κορωνοϊό αλλά και την αποφυγή μετάδοσής του.

Η εικόνα που υπάρχει – καθώς επίσημη ενημέρωση αλλά και δυνατότητα συνολικής αυτοψίας δεν υπάρχει – οδηγεί στην εκτίμηση – αν όχι στο συμπέρασμα – ότι σε μερίδα των εργοστασιακών μονάδων υπάρχει έντονος συγχρωτισμός εργαζομένων και ελλείψεις στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Έχει διαβαστεί 911 φορές