Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Αποκλειστικό: Περιστατικό φυματίωσης στον "Άγιο Ανδρέα" μέσα στους ενιαίους χώρους
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αποκλειστικό: Περιστατικό φυματίωσης στον "Άγιο Ανδρέα" μέσα στους ενιαίους χώρους

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Αποκλειστικό: Περιστατικό φυματίωσης στον "Άγιο Ανδρέα" μέσα στους ενιαίους χώρους

Καταγγελίες των εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα

Κίνδυνοι για την υγεία ασθενών και συνοδών ελλοχεύουν πλέον στο νέο πολυώροφο κτίριο του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», μετά και τη μεταφορά εκεί του Νοσημάτων Θώρακος.

Αυτό διότι λοιμώδη περιστατικά θα βρίσκονται στην ουσία στον ενιαίο χώρο του νοσοκομείου, σε κοινό κλιματισμό –σε λίγες ημέρες μπαίνει το καλοκαίρι και ξεκινούν υψηλότατες θερμοκρασίες- μαζί με τις άλλες κλινικές και όχι αποκλεισμένα, όπως θα ήταν στο παλιό κτίριο.

Όλα τα παραπάνω καταγγέλλονται από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Επιβεβαίωση όλων και του αποκλειστικού ρεπορτάζ του Lepanto (αναλυτικές λεπτομέρειες στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, στις 21:00) το περιστατικό φυματίωσης που αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο γενικό κτίριο!

Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, συντρέχουν κίνδυνοι για όλους. Για τους νοσηλευόμενους, για συνοδούς και προσωπικό, ενώ αναφέρουν πως δεν έχει δοθεί και η απαιτούμενη άδεια από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Χωροταξικά και λειτουργικά προβλήματα»

Επιπροσθέτως, σοβαρά και μεγάλα χωροταξικά και λειτουργικά προβλήματα με την μεταφορά του Νοσημάτων Θώρακος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας",  καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων "Ιπποκράτης" και ο πρόεδρός του Κ. Πετρόπουλος.

Σε ανακοίνωση του μάλιστα, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως καταγράφονται επιπτώσεις που αναστέλλουν την ανάπτυξη του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου σημειώνεται:

    «Η επικείμενη μεταστέγαση του Ν.Ν Θώρακος, στον 6ο όροφο του κεντρικού κτιρίου, σε χώρους που δεν προβλέπεται από την κατασκευαστική σύμβαση, προγραμματίζεται να γίνει με τρόπο ανορθόδοξο και χωρίς να έχει δοθεί το οκ, το απαραίτητο πράσινο φώς της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   Αυτή η βεβιασμένη μεταστέγαση, που γίνεται χωρίς να συντρέχει κάποιος ουσιαστικός και σοβαρός λόγος για την άμεση δρομολόγησή της και  που δυστυχώς γίνεται κατά παράβαση της συμβατικής μας υποχρέωσης, με απόφαση του Διοικητή και με τις ευλογίες, όπως κυκλοφορεί, του αναρμόδιου γι΄ αυτά τα ζητήματα Αν. Υπ. Υγείας Πολάκη, εγκυμονεί κινδύνους σοβαρών προστίμων. Πρόστιμα που μπορούν να αγγίξουν τις 500.000 ευρώ και που θα κληθεί να καταβάλλει το Νοσοκομείο στους σχετικούς ελέγχους που σίγουρα θα γίνουν. Πρόστιμα σε μια περίοδο όπου δεν έχουμε ως Νοσοκομείο χρήματα, ούτε για την ολοκλήρωση της μεταστέγασης, ούτε για την αγορά των απαραίτητων δίσκων για την σίτιση  των Ασθενών και για άλλα πολλά ζητήματα-ανάγκες που εκκρεμούν, κατάσταση που όπως αντιλαμβάνεστε δεν επιτρέπει τους προαναφερόμενους ψευτοπαλικαρισμούς περί καταβολής των προστίμων, όπως διατείνονται οι πρωτεργάτες αυτής της συμβατικής παραβίασης και της χωρίς λόγο βεβιασμένης μετακόμισης.

     Η πρόβλεψη στέγασης του Ν.Ν.Θώρακος στον 6ο όροφο του κεντρικού κτιρίου, κατά παράβαση της συμβατικής μας υποχρέωσης, όπως προαναφέρουμε, είχε ως συνέπεια την εγκατάσταση και λειτουργία δύο ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ μας, της ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ και της ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, στην ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ, σε δύο άκρες-γωνίτσες της χειρουργικής και της Ορθοπεδικής κλινικής και μάλιστα κάτω από τις πιο ΑΘΛΙΕΣ και ΑΝΤΙΞΟΕΣ συνθήκες, δεδομένου ότι:

Δεν έχουν επαρκείς χώρους, τον αναγκαίο και απαραίτητο αριθμό θαλάμων και κατ΄ επέκταση κλινών για τους Ασθενείς, με αποτέλεσμα οι δύο αυτές κλινικές να υπολειτουργούν και μάλιστα αισθητά συρρικνωμένες.

Δεν έχουν τους κατάλληλους χώρους εργασίας των Ιατρών, του Νοσηλευτικού Προσωπικού και των Προϊσταμένων που είναι στοιβαγμένοι όλοι μαζί, σε ενιαίους χώρους και δυστυχώς  στην  κυριολεξία ό ένας πάνω στον άλλο.

Δεν έχουν αποθήκες για τα υλικά των κλινικών, που δυστυχώς αποθηκεύονται στους θαλάμους των Ασθενών, γεγονός Απαράδεκτο-Ανεπίτρεπτο και Καταδικαστέο.

Δεν έχουν αποδυτήρια Προσωπικού και Ιατρών, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν για τις σχετικές ανάγκες τις τουαλέτες των Ασθενών.

  Και το χειρότερο

     Μ΄ αυτόν τον σχεδιασμό να στερούν κλίνες, πέρα από την Ουρολογική και την Πλαστική, όπως προαναφέρουμε και στην Χειρουργική και την Ορθοπεδική, κλινικές που είναι αναγκαίο και απαραίτητο και πρέπει να ενισχυθούν με περισσότερες κλίνες.     

      Αυτή η εξέλιξη, που σαφώς μπορούμε να την προλάβουμε, θα έχει δυστυχώς  σοβαρές επιπτώσεις γενικά στο Νοσοκομείο, που μ΄ αυτόν τον σχεδιασμό και αυτές τις αποφάσεις, καταδικάζετε για τα επόμενα χρόνια σε μια λειτουργία με περιορισμένες δυνατότητες, παρά την αυξημένη ζήτηση.

       Οι Διοικούντες λοιπόν και γενικά όλοι οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ,  ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να  αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να ασχοληθούν ΣΟΒΑΡΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ με την εξέλιξη και την προοπτική του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ¨, για να γίνει ο πραγματικός και ουσιαστικός ένας εκ των δύο πυλώνων της υγείας στην περιοχή μας, σκοπό και στόχο για τον οποίο αγωνιζόμαστε πέραν του δεόντως ως Σωματείο και Εργαζόμενοι σ΄ αυτό εδώ το πολύπαθο και με μεγάλη προσφορά Νοσοκομείο».

 

 

Έχει διαβαστεί 2143 φορές