Greek

Σύνδεση

Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Ανατέθηκε μελέτη για μερική υπογειοποίηση από Ρίο μέχρι Καστελλόκαμπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.Το κατάλαβα
http://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Ανατέθηκε μελέτη για μερική υπογειοποίηση από Ρίο μέχρι Καστελλόκαμπο

print
email
από Lepanto R-TV

Συνάντηση Κατσιφάρα με τον ΓΓ του υπουργείου Υποδομών

Με στόχο την άμεση υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη Δυτική Ελλάδα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ξεκίνησε τρίμηνο διαδοχικών συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, για όσες εξαγγελίες έγιναν και όσες δεσμεύσεις αναλήφθηκαν, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου 9ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Δυτικής Ελλάδας.

«Θέλουμε να υπάρξει συνέπεια λόγων και έργων» δήλωσε ο  Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Πρόθεσή του, όπως είχε δηλώσει και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι να υλοποιηθεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Πάτρα.

Σήμερα, Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018,  ο κ. Κατσιφάρας βρέθηκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών Θάνου Βούρδα και είχε μακρά συζήτηση μαζί του για το θέμα του σιδηροδρομικού δικτύου στη Δυτική Ελλάδα.

Όπως ανάφερε ο κ. Βούρδας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, ήδη δόθηκε εντολή στον εργολάβο από τον ίδιο, στα πλαίσια της υπάρχουσας εργολαβίας Ψαθοπύργου-Ρίου να μελετηθεί η δυνατότητα μερικής υπογειοποίησης του τμήματος από Ρίο μέχρι Καστελόκαμπο. Η μελέτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του προσεχούς Καλοκαιριού, ώστε τον Σεπτέμβριο να παρουσιαστεί αναλυτικά στους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Αναφορικά με το τμήμα από Κανελλοπούλου μέχρι Αγ. Διονύσιο, έχει ήδη προχωρήσει η εκπόνηση μελέτης, ωστόσο απομένουν δύο σημεία για τοντρόπο διέλευσης, τόσο στην περιοχή της Κανελλοπούλου, όσο και στο τμήματου Αγ. Διονυσίου.Το έργο θα γίνει με την μέθοδο «cut and cover» (υπογειοποίηση). Η προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας θα προωθηθεί με το σύστημαμελέτη-κατασκευή και θα έχει αποπερατωθεί ως το τέλος του 2018.

Για την συγκεκριμένη εργολαβία έχει εξασφαλιστεί ποσό των 127 εκατ. ευρώ. Στα πλαίσια αυτής προβλέπεται και η εκπόνηση της οριστικής μελέτης απότον Άγιο Διονύσιο μέχρι τον Άγιο Ανδρέα, για πλήρη υπογειοποίηση τηςγραμμής.Στόχος είναι στις αρχές του 2020 να είναι έτοιμη η οριστική μελέτη , ώστε τοέργο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να προκηρυχθεί.

Για την αναβάθμιση της γραμμής Κατάκολο- Πύργος- Αρχαία Ολυμπία έχει γίνει ολοκληρωμένος σχεδιασμός από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σταπλαίσια της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, για να χρηματοδοτηθεί απότο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 , ως γραμμής ειδικής τουριστικής αξίας και ιστορικής σημασίας. Όπωςπροβλέπεται στα πλαίσια του συνολικού σχεδιασμού περιλαμβάνονται ηαναβάθμιση των αποβάθρων, καθώς και άλλες τεχνικές παρεμβάσεις σεστέγαστρα και καθίσματα, ανακατασκευή ορισμένων ισόπεδων διαβάσεων,τη συντήρηση της γέφυρας του Ενιπέα κ.α.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας συζήτησε με τον Περιφερειάρχη για τηνεπαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας- Πύργου στηνυφιστάμενη γραμμή με την αναβάθμισή της.

«Όπως είχαμε τονίσει και στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού μαςΣυμβουλίου δεν εφησυχάζουμε. Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τηναναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Ελλάδας δόθηκαν, ωστόσο εμείςπαρακολουθούμε καθημερινά την προώθησή τους και δεν θα κουραστούμενα αναζητούμε απαντήσεις από τους υπουργούς , προκειμένου οι εξαγγελίεςνα γίνουν πράξεις», σημείωσε ο Περιφερειάρχης  Απόστολος Κατσιφάρας

Έχει διαβαστεί 236 φορές

Διαμοιρασμός σε Κοινωνικά Δίκτυα: