Greek

Σύνδεση

Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: «Έφυγε» ο ιστορικός εκδότης της «Πελοποννήσου», Σπ. Δούκας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.Το κατάλαβα
http://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: «Έφυγε» ο ιστορικός εκδότης της «Πελοποννήσου», Σπ. Δούκας

print
email
από Ελευθερία Αργυροπούλου

Το μεσημέρι της Πέμπτης η κηδεία του

Ένα λευκό τριαντάφυλλο στο γραφείο του Σπύρου Δούκα, μαζί με το σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Τα λόγια δύσκολα έβγαιναν από τα χείλη όλων στα γραφεία της Μαιζώνος, το πρωί της Τετάρτης. Βουβαμάρα και πρόσωπα θλιμμένα μεταξύ των δημοσιογράφων και των άλλων συνεργατών της εφημερίδας.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε από μια ξαφνική αδιαθεσία. Το βράδυ της Τρίτης, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι στο σπίτι του στην περιοχή της μαρίνας στην Πάτρα, σε ηλικία 90 ετών, ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Από το 1986 ως το 2011 ανέλαβε την έκδοση της ιστορικής και μακροβιότερης εφημερίδας της Ελλάδας, μαζί με την σύζυγό του Νανά, αφήνοντας την σφραγίδα του στα εκδοτικά χρονικά της χώρας και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων.

Στο σχετικό κείμενο της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, διαβάζουμε: «Ώρα 9.15 το βράδυ: Μια γροθιά στο γραφείο. Η αντίδραση μας έδειξε ότι κάτι σοβαρότατο είχε συμβεί. Ένας κεραυνός. Ο δικός μας άνθρωπος, ο Σπύρος Δούκας, δεν ήταν πια στη ζωή».

Συλλυπητήρια μηνύματα στάλθηκαν όλους όσους γνώριζαν τον αείμνηστο Σ.Δούκα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει πως «O Σπύρος Δούκας σφράγισε την πορεία της “Πελοποννήσου” σε δύσκολα για τον Τύπο χρόνια και με το Ίδρυμα “Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα” προσέφερε σημαντικές  υπηρεσίες στην αχαϊκή κοινωνία», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του ιστορικού εκδότη της εφημερίδας "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" Σπύρου Δούκα. Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει στο μήνυμα του: «Θα τον τιμούμε πάντοτε. Υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος και ωραίος Έλληνας».

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης της Ένωσης Συντακτών με αισθήματα οδύνης αποχαιρετούν έναν εμβληματικό, ιστορικό, αυθεντικό, παραδοσιακό εκδότη «Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο των εντύπων, που βιώνουν σήμερα μια κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον τους συγκυρία».

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του πρώην εκδότη και συλλυπείται θερμά την οικογένειά του και τους οικείους του

Η είδηση της απώλειάς του σκίασε το κτίριο της οδού Μαιζώνος. Ο άρχοντας δεν θα διαβεί ξανά το κατώφλι αυτού του χώρου που έστησε και ανέπτυξε με πολύ μεράκι και αγάπη.

Την Πέμπτη, στις 13:30 το μεσημέρι από τον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία του αείμνηστο Σπύρου Δούκα.

Έχει διαβαστεί 201 φορές

Διαμοιρασμός σε Κοινωνικά Δίκτυα: