Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Νεαρός με αναπηρία «κοντεύει να σκάσει» από τις στοίβες σκουπιδιών – «Αιχμάλωτος» στο ίδιο του το σπίτι
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Νεαρός με αναπηρία «κοντεύει να σκάσει» από τις στοίβες σκουπιδιών – «Αιχμάλωτος» στο ίδιο του το σπίτι

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: Νεαρός με αναπηρία «κοντεύει να σκάσει» από τις στοίβες σκουπιδιών – «Αιχμάλωτος» στο ίδιο του το σπίτι

Απίστευτες καταστάσεις

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις της Δημοτικής Αρχής Πατρέων πως ο κύριος όγκος των σκουπιδιών που είχαν συσσωρευθεί έξω από τους κάδους, σχηματίζοντας βουνά λόγω της 11ημερης απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΕ -ΟΤΑ, θα έχει απομακρυνθεί από το κέντρο και την περιφέρεια της αχαϊκής πρωτεύουσας μέχρι τη Δευτέρα, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Πολλές είναι οι συνοικίες που ακόμη και σήμερα πνίγονται από τα σκουπίδια, την αφόρητη δυσοσμία και την αποπνικτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Οι πολίτες δε μπορούν να βγουν ούτε στα μπαλκόνια τους, ενώ τα τρωκτικά και τα έντομα κάνουν κυριολεκτικά πάρτυ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί, το γεγονός πως στην οδό Κ. Παλαιολόγου, στη συμβολή της με τη Χείλωνος Πατρέως, τα σκουπίδια παραμένουν στο δρόμο. Τα απορριμματοφόρα δεν έχουν ακόμη φανεί. Οι καταγγελίες πολιτών στο Lepanto είναι δεκάδες. Νεαρός, με αναπηρία, που αδυνατεί να κινηθεί, δε μπορεί να βγει ούτε στο μπαλκόνι του σπιτιού του για οξυγόνο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. «Κοντεύει να σκάσει», σημειώνουν γείτονές του.

Μάλιστα, στην εν λόγω περιοχή δεν έχουν μαζευτεί ούτε τα σκουπίδια της λαϊκής.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να απομακρύνουν τα σκουπίδια, ιδίως από το κέντρο, όμως για ακόμη μία ημέρα, οι περισσότερες συνοικίες στην κυριολεξία βρίσκονται χωμένες στα σκουπίδια.

 

Έχει διαβαστεί 1710 φορές