Αρχική Ειδήσεις Europe O Βρετανός ΥΠΕΞ δεν βλέπει λόγο να μην υποδεχθούν στο Λονδίνο τον Τραμπ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

O Βρετανός ΥΠΕΞ δεν βλέπει λόγο να μην υποδεχθούν στο Λονδίνο τον Τραμπ

από Αλέξανδρος Κογκόλης
O Βρετανός ΥΠΕΞ δεν βλέπει λόγο να μην υποδεχθούν στο Λονδίνο τον Τραμπ

Κανονικά το ταξίδι

Η πρόσκληση του Λονδίνου στον Αμερικανό πρόεδρο ισχύει και έγινε αποδεκτή, δήλωσε ο επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι δεν υπήρχε λόγος να αναβληθεί, προσπαθώντας, πάντως, να υπερασπιστεί και τον δήμαρχο του Λονδίνου που μπήκε στο στόχαστρο του Τραμπ.

Ο Τραμπ επιτέθηκε στον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποίησε μια «άθλια δικαιολογία» για να εξηγήσει δήλωση που έκανε μετά την τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου.

Ο Καν είχε πει ότι οι Λονδρέζοι δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους.

Αμέσως ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Τουλάχιστον 7 νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως 'δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας'!».

Εκπρόσωπος του Καν απάντησε ότι ο δήμαρχος έχει «σημαντικότερα πράγματα να κάνει» από το να απαντήσει στο «κακά ενημερωμένο» μήνυμα του Αμερικανού προέδρου, ενώ ο Τραμπ έγινε στόχος σφοδρών επικρίσεων από τον Τύπο για το σχόλιο αυτό.

Ο Τραμπ επανήλθε: «Άθλια δικαιολογία από τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος έπρεπε να σκεφτεί γρήγορα για την 'δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας' δήλωσή του. Τα MSM (σ.σ. αναφέρεται στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης) προσπαθούν σκληρά για να την πουλήσουν».

Ο Καν απάντησε στον Τραμπ, λέγοντας ότι δεν θα του επιτρέψει να διχάσει τους πολίτες.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο Μπόρις Τζόνσον, τασσόμενος στο πλευρό του δημάρχου: «Είχε δίκιο να καθησυχάσει τους Λονδρέζους για την παρουσία ένοπλων αστυνομικών στους δρόμους».

Έχει διαβαστεί 1554 φορές