Αρχική Ειδήσεις Πολιτισμός Πάτρα: Αντίστροφη μέτρηση για το Καρναβάλι των Μικρών - Ξεκινά την Κυριακή 29 Ιανουαρίου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Αντίστροφη μέτρηση για το Καρναβάλι των Μικρών - Ξεκινά την Κυριακή 29 Ιανουαρίου

από Lepanto RTV
Πάτρα: Αντίστροφη μέτρηση για το Καρναβάλι των Μικρών - Ξεκινά την Κυριακή 29 Ιανουαρίου

"Θα αγκαλιάσει μικρούς και μεγάλους"

Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι των Μικρών, μια από τις πιο ζωντανές, αυθεντικές και ελπιδοφόρες ενότητες του Πατρινού Καρναβαλιού, που αρχίζει την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί με τη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, με την οποία θα κορυφωθεί η μεγάλη γιορτή των μικρών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:Το Καρναβάλι των Μικρών θα αγκαλιάσει μικρούς και μεγάλους προσφέροντας μια όαση ξεγνοιασιάς, αισιοδοξίας και δημιουργίας.

Συλλογική συμμετοχή, συνεργασία και το απαραίτητο συστατικό της δύναμης και της επιτυχίας του Πατρινού Καρναβαλιού προκύπτει από τον ιδανικό συνδυασμό της εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής διαδικασίας.

Μέσα από τις δράσεις του Καρναβαλιού των Μικρών οι μικροί μας φίλοι έχουν την  ευκαιρία να γνωρίσουν καινούργια πράγματα και να εθιστούν δημιουργικά στα πολιτιστικά δρώμενα, μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι.

Φέτος πλούσιες δράσεις θα ξετυλιχτούν σε Καρναβαλουπόλεις (περιφερειακές στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στο Σούλι και στα Ροϊτικα και κεντρικές στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων), στο Baby Rally στο κέντρο της πόλης και θα βρεθούν στο απόγειό τους στη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών.

Οι Καρναβαλουπόλεις θα εξελιχθούν σε τόπους του παραμυθιού, του κεφιού, του γέλιου, της διασκέδασης, του παιχνιδιού και του αυθορμητισμού με τη μουσική, το χορό, το παιχνίδι, τις μεταμφιέσεις, τις κατασκευές, το καρναβαλικό βάψιμο προσώπου, τη μάσκα, τα καπέλα να έρχονται στο προσκήνιο και να επιφυλάσσουν σε συμμετέχοντες και περαστικούς γλυκές αποκριάτικες αποδράσεις.

Όλα είναι έτοιμα για την πρώτη Καρναβαλούπολη, που θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου από τις 11πμ έως τις 2μμ στη Μεταμόρφωση Σωτήρος και μαζί με τις επόμενες δυο περιφερειακές Καρναβαλουπόλεις (Σούλι και Ροϊτικα) αποδεικνύοντας την εκπεφρασμένη βούληση του Δήμου για «Καρναβάλι και στις συνοικίες», στο πλαίσιο της αποκέντρωσης, που υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά αφού ήδη έχουν πραγματοποιηθεί η Καρναβαλούπολη στην πλατεία Γηροκομειού (πρόπερσι) και οι Καρναβαλουπόλεις στις πλατείες Ταραμπούρας και Αρόης (πέρυσι).

Οι Καρναβαλουπόλεις θα υποστηρίζονται και θα πλαισιώνονται από διάφορες κατασκευές και στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου από τις 11πμ έως τις 2μμ η πλατεία στη Μεταμόρφωση Σωτήρος θα μεταμορφωθεί σε έναν καρναβαλικό παιδότοπο.

Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει:

11:00: Θεατρικό (διαλογικό σκετς με θέμα βασισμένο στο κεντρικό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού «Καρναβαλιζόμαστε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις» με έμφαση στο κάπνισμα και στο αλκοόλ, από τον Φίλιππο Μπάκα δάσκαλο θεατρικού τμήματος – πτυχιούχο θεατρικών σπουδών, του Εκπολιτιστικού  Συλλόγου Μεταμόρφωσης Σωτήρος Πατρών. Πρωταγωνιστούν οι μαθητές του 51ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

11:15: Το παραδοσιακό Γαϊτανάκι πλέκεται από 10 παιδιά της ομάδας χορού του χοροδιδασκάλου Αλέξη Φραγκούλη, του Εκπολιτιστικού  Συλλόγου Μεταμόρφωσης Σωτήρος Πατρών.

*Σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μεταμόρφωσης Σωτήρος Πατρών και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 51ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

11:30: Facepainting ξεκινά!

11:45: Clowns Show Times! Μια διαδραστική παράσταση με ακροβατικά και χορό από τους Clowns Αρλίν, Μπαλό, Φρι-φρί και Πέπε.

12:00: Ομαδικά διαδραστικά παιχνίδια για όλα τα παιδιά!Οι Clowns Αρλίν, Μπαλό και Φρι-φρί, αναλαμβάνουν να καθοδηγήσουν τα παιδιά και να περάσουν «εμπόδια» και χρωματιστές δοκιμασίες!

13:00: Batman show! O αγαπημένος ήρωας τον παιδιών ο μαύρος ιππότης που δεν φοβάται το σκοτάδι, ο Batman εμφανίζεται με ένα εντυπωσιακό show και έπειτα αναλαμβάνει να μάθει τα μυστικά του στους μικρούς μας φίλους!

13:15: Η αγαπημένη Elsa από το Frozen, είναι εκεί για να τραγουδήσει, να χορέψει και παίξει με τα παιδιά!

13:30: Το party ξεκινά! Οι Clowns Αρλίν, Μπαλό και Φρι-φρί, δίνουν τον ρυθμό και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι ακολουθούν τα βήματα τους στο τρελό καρναβαλικό party! Μαζί τους η Elsa από το Frozen και ο Batman!

Στις εκδηλώσεις συμμετέχει η ομάδα εκδηλώσεων juniorevents του juniorsclub.gr

Ο Εκπολιτιστικός  Σύλλογος Μεταμόρφωσης Σωτήρος Πατρών ιδρύθηκε το έτος 1979 με σκοπό την προαγωγή των συμφερόντων της περιοχής , τη συλλογική δραστηριότητα για την μορφωτική και πολιτιστική πρόοδο των κατοίκων.

Επιπλέον, φροντίδα του Συλλόγου είναι οι νόμιμες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση, με απώτερο στόχο την επίλυση θεμάτων και προβλημάτων που ανακύπτουν στην περιοχή.

Το υπάρχων Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη την 16-10-2016.

Είναι η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται στην περιοχή και ειδικότερα στην πλατεία Μεταμόρφωση Σωτήρος Πατρών, όπου θα στηθεί η καρναβαλούπολη για παιδιά και η οποία εντάσσεται στις γενικότερες δραστηριότητες για το Καρναβάλι των Μικρών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Καρναβαλιού των Παιδιών έχει ως εξής:

Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ώρα 11.00-14.00: Περιφερειακή Καρναβαλούπολη  Μεταμόρφωση Σωτήρος Πατρών

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00-14.00: Περιφερειακή Καρναβαλούπολη   Σούλι

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου,  ώρα 11.00-14.00: Περιφερειακή Καρναβαλούπολη  Ροϊτικα

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

-ώρα 10.30: Κεντρική Καρναβαλούπολη  Πλατεία Υψηλών Αλωνίων

-ώρα 18.00: Δρώμενο: «Το γαϊτανάκι της ζωής»  Κέντρο Πόλης. Σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ώρα 10.30: Κεντρική Καρναβαλούπολη  Πλατεία Υψηλών Αλωνίων

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ώρα 10.00: “Baby Rally” ποδηλατοδρομία – ομαδικά παιχνίδια – βραβεύσεις συμμετεχόντων  Κέντρο Πόλης – πλατεία Γεωργίου Α΄

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00: Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών Αφετηρία: Πλατεία Ομονοίας –  Τερματισμός: Κορίνθου στο ύψος της Ερμού και της Αγίου Νικολάου

 

Έχει διαβαστεί 1841 φορές