Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Βόλεϊ Ανδρών: Προβάδισμα τίτλου για την Ομόνοια
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Βόλεϊ Ανδρών: Προβάδισμα τίτλου για την Ομόνοια

από Lepanto RTV
Βόλεϊ Ανδρών: Προβάδισμα τίτλου για την Ομόνοια

Νίκησε μέσα στη Σπάρτη από τον τοπικό Σπαρτιατικό με 1-3

Σημαντικό διπλό πήρε η Ομόνοια Ναυπάκτου μέσα στη Σπάρτη από τον τοπικό Σπαρτιατικό με 1-3. Με τη νίκη αυτή η Ομόνοια παίρνει σοβαρό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στο Τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΠΕ.Π. που θα σημάνει και την επιστροφή της στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Η Ομόνοια μπορεί να είχε το περιθώριο ακόμα και να χάσει από το Σπαρτιατικό, μιας και στο εντός έδρας παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε νικήσει με 3-1, ταξίδεψε όμως στη Σπάρτη έχοντας στο πλάνο της μόνο τη νίκη, στο σημαντικότερο ίσως παιχνίδι της χρονιάς, απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Οι τρεις βαθμοί της νίκης βγάζουν εκτός πορείας τίτλου τον Σπαρτιατικό και πλέον για την ομάδα της Ναυπάκτου είναι αρκετός ένας βαθμός στα δύο εναπομείναντα εντός έδρας παιχνίδια με Αίολο και Δίων για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Καθόλου εύκολο όμως δεν ήταν το παιχνίδι στη Σπάρτη. Η Ομόνοια απόλυτα συγκεντρωμένη στο στόχο της ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι. Πιέζοντας στο σερβίς και μηδενίζοντας τα λάθη βρέθηκε να προηγείται από την αρχή ανεβάζοντας τη διαφορά στο +8 (13-21). Οι γηπεδούχοι με πολύ καλό σερβίς από τον Ρηγάκο ξαναμπήκαν στο παιχνίδι φτάνοντας στον πόντο (21-22) όμως η Ομόνοια αντέδρασε και πήρε το σετ με 21-25. Καθοριστικής σημασίας ήταν το δεύτερο σετ. Ο Σπαρτιατικός ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 8-5 όμως η Ομόνοια ανέτρεψε τη διαφορά κάνοντας το 9-11 και μεγάλωσε τη διαφορά στο 17-23. Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και έφτασαν πάλι τη διαφορά στον πόντο (23-24) αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό με το σετ να πηγαίνει και πάλι στην Ομόνοια με 23-25.

Έχοντας ήδη κατακτήσει έναν βαθμό αλλά και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας οι παίκτες της Ομόνοιας βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και αυτό τους στοίχισε στο τρίτο σετ. Βρέθηκαν να χάνουν 11-4 και παρότι μείωσαν στο 18-15 δεν κατάφεραν να γυρίσουν το σετ το οποίο και έχασαν με 25-18. Ο Σπαρτιατικός, που ήθελε κάτι περισσότερο από το παιχνίδι προηγήθηκε στο τέταρτο σετ με 9-6 με την Ομόνοια να απαντά άμεσα και να παίρνει το προβάδισμα με 9-10. Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ με 18-13. Οι παίκτες της Ομόνοιας όμως έχοντας πολύ καλό ρυθμό και καθόλου λάθη στο τέλος έκαναν ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 1-12 κατακτώντας το σετ με 19-25 και μαζί και τη νίκη με 1-3 σετ, σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με ωραίο βόλεϊ και από τις δύο ομάδες.

Η Ομόνοια έχει την πρώτη της ευκαιρία αυτό το Σάββατο στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Δίων Κυπαρισσίας (Σάββατο 18/2 στις 17.30) να κατακτήσει τουλάχιστον τον έναν βαθμό που θα της δώσει το πρωτάθλημα μία αγωνιστική πριν το φινάλε, σε ένα παιχνίδι που παίκτες και διοίκηση καλούν όλους τους φίλους της ομάδας να έρθουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια των αθλητών στον δρόμο προς τη Β’ Εθνική κατηγορία.

Σπαρτιατικός Γ.Σ.: Ρηγάκος, Στούγιος, Τερζής, Δρακάκης, Τσάλτας, Κουμανταράκης, Σταυρόπουλος, Λαμπράκος, Μηνακάκης, Βαμβακάρης, Καλομοίρης, Χατζηπαναγιώτου.

Ομόνοια Ναυπάκτου: Μιχελής, Λαούρδας, Ρούμπας, Τσακανίκας, Τσούσης, Μαυρογεώργης, Κατσιγιάννης, Σταματάκης, Κατσάμπαλος, Παπαϊωάννου, Παπαγεωργίου.

φωτο: Ηλίας Παπαγεωργίου

Έχει διαβαστεί 1619 φορές