Αρχική Ειδήσεις Europe Περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά η Τερέζα Μέι για το Brexit
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά η Τερέζα Μέι για το Brexit

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά η Τερέζα Μέι για το Brexit

Στόχος να ακούσει και να ακουστεί

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να γυρίσει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προκειμένου να αφουγκραστεί Άγγλους, Ουαλούς, Βορειοϊρλανδούς και Σκωτσέζους για το Brexit. Πρώτος σταθμός της περιοδείας της, το Σουόνσι της Ουαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοψήφισμα του Ιουνίου 2016, υπέρ της εξόδου από την ΕΕ ψήφισαν οι Άγγλοι και οι Ουαλοί. Αντίθετα στη Βόρειο Ιρλανδία και τη Σκωτία, οι πολίτες τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Ήδη, στη Σκωτία η επικεφαλής της κυβέρνησης Νίκολα Στέρτζεον έχει ξεκαθαρίσει ότι προχωρά άμεσα στην απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε μέχρι το 2019 να γίνει νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Η Τερέζα Μέι θα παρουσιάζει στο Σουόνσι της Ουαλίας το επιχειρηματικό σχέδιο για τη δημιουργία 9.000 θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια να αποδείξει στην κοινή γνώμη ότι η έξοδος από την Ένωση δεν σημαίνει καταστροφή.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι το Λονδίνο «πήρε τους δρόμους» υπό την πίεση των γεγονότων στη Σκωτία σε μια προσπάθεια να προλάβει αντίστοιχες κινήσεις και από άλλα σημεία του Βασιλείου.

Πάντως, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ουαλίας προειδοποιεί ότι ο κόσμος πρέπει να ακουστεί, το Λονδίνο οφείλει να λάβει υπόψη τις ανησυχίες που δημιουργούνται από την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για την έξοδο από την ΕΕ.

H ίδια η πρωθυπουργός έχει δώσει μια πρώτη απάντηση: «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα ξεκαθάρισα ότι στόχος μου είναι να διατηρήσουμε την πολύτιμη Ένωση. Έχω επίσης ξεκαθαρίσει ότι στη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ, επιθυμώ μια συμφωνία από την οποία θα επωφεληθεί όλη η χώρα.»

Έχει διαβαστεί 1470 φορές