Αρχική Ειδήσεις Europe Ο Φιγιόν δεν φεύγει, ο Ζιπέ δεν έρχεται και ο Σαρκοζί ψάχνει λύση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ο Φιγιόν δεν φεύγει, ο Ζιπέ δεν έρχεται και ο Σαρκοζί ψάχνει λύση

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ο Φιγιόν δεν φεύγει, ο Ζιπέ δεν έρχεται και ο Σαρκοζί ψάχνει λύση

Ζυμώσεις στους «Ρεπουμπλικάνους»

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στις τάξεις της γαλλικής δεξιάς προκειμένου να βρεθεί λύση στην προβληματική -όπως εξελίχθηκε- υποψηφιότητα Φιγιόν για την προεδρία.

Το τελευταίο επεισόδιο: Παρέμβαση από τον τέως πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος δηλώνει πρόθυμος να μεσολαβήσει για συνάντηση Φιγιόν-Ζιπέ.

Ο Αλέν Ζιπέ έχασε την εσωκομματική μάχη απέναντι στον Φιγιόν, αλλά το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν θα είναι υποψήφιος, κατά συνέπεια δεν είναι βέβαιο ότι έχει πλέον νόημα η παρέμβαση Σαρκοζί.  

Ο Ζιπέ, δήμαρχος του Μπορντό, τόνισε ότι δεν αποτελεί «λύση ανανέωσης» για το κόμμα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι αργά για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

Στην παρέμβασή του δεν έλειψε και το αιχμηρό χιούμορ: «Ευχαριστώ όλους όσοι, αφού άσκησαν κριτική στις προτάσεις μου, σήμερα αναζητούν σε μένα τη λύση».

Πάντως, ο Φιγιόν -τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Κυριακής- δεν έδειχνε διάθεση να αποχωρήσει. Στη συγκέντρωση οπαδών του στο Τροκαντερό απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να παλέψουν μαζί του.

«Πιστεύουν ότι είμαι μόνος, θέλουν να είμαι μόνος, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εσάς που γνωρίζετε πώς να αψηφάτε τις καταιγίδες, τις προσταγές, τις παρωδίες και μερικές φορές ακόμα και τις ύβρεις» είπε, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής.

Το επιτελείο Φιγιόν έκανε λόγο για προσέλευση 200 χιλιάδων Γάλλων, η Αστυνομία δεν φαίνεται να συμφωνεί: όπως γράφει ο γαλλικός Τύπος στο Τροκαντερό δεν πήγαν περισσότεροι από 50 χιλιάδες άνθρωποι.

Έχει διαβαστεί 1479 φορές