Αρχική Ειδήσεις Πολιτισμός Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας σας προσκαλεί την Κυριακή 18 Αυγούστου στο Φρούριο Αντιρρίου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας σας προσκαλεί την Κυριακή 18 Αυγούστου στο Φρούριο Αντιρρίου

από Lepanto RTV
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας σας προσκαλεί την Κυριακή 18 Αυγούστου στο Φρούριο Αντιρρίου

για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων και της Πανσελήνου του Αυγούστου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας σας προσκαλεί την Κυριακή 18 Αυγούστου στο Φρούριο Αντιρρίου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων και της Πανσελήνου του Αυγούστου. 

Το Φρούριο Αντιρρίου θα είναι ανοιχτό όλη την ημέρααπό το πρωί έως το βράδυ για τους επισκέπτες με ελεύθερη είσοδο για την συμμετοχή στις δράσεις και για τη συναυλία της Πανσελήνου. 

Ο Φάρος του Κάστρου Αντιρρίου συμπεριλαμβάνεται στους 18 φάρους της χώρας, που την Κυριακή 18 Αυγούστου θα είναι ανοικτοί για το κοινό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων.  Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ναυπακτίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και τηνΥπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού θα διαθέσει για τη συγκεκριμένη ημέρα τον αρχικελευστή Μαρίνο Μιλούλη από τις 10:00’ έως τις 15:00’ και από τις 18:00’ έως τις 20:00’, προκειμένου να ενημερώσει τους επισκέπτες για την σημασία και ιστορία του Φάρου Αντιρρίου και την συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας, την αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του δικτύου. 

Ο Φάρος του Αντιρρίου πρωτολειτούργησε το 1880 ενώ κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο φάρος παρέμεινε σβηστός. Το 1950 επαναλειτούργησε ως αυτόματος πυρσός ασετιλίνης και το 1999 μετετράπη σε ηλιακό.  Βρίσκεται στο φρούριο της άκρης του Αντιρρίου και πρόκειται για έναν κυκλικό πύργο ύψους 9,2 μέτρων, με εστιακό ύψος 15 μέτρων, που διαθέτει και οικία φαροφυλάκων.  

Η πρόσβαση στον Φάρο θα γίνεται μέσα από το Φρούριο Αντιρρίου.

Το βράδυ της Κυριακής 18 Αυγούστου, στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιρρίου «Το Καστέλι», η μουσική εκδήλωση της Πανσελήνου Αυγούστου «Μια φορά κι έναν καιρό…» με την λυρική σοπράνο Ελεάνα Βάσιου με την Γεωργία Αναστάση στο πιάνο και τον Ελευθέριο Καραγιάννη στα πνευστά.


Έχει διαβαστεί 666 φορές


  •