Αρχική Ειδήσεις Πολιτισμός Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην Πάτρα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην Πάτρα

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην Πάτρα

Αποκαλυπτήρια προτομής Αρχιεπισκόπου Κυπριανού

Η Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας, η Ιερά Μητρόπολις Πατρών και η Αρχιεπισκοπή Κύπρου διοργανώνουν, σε συνδιοργάνωση με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, μια ιστορική εκδήλωση για την Πάτρα.

Η Πάτρα υποδέχεται τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμής και μνήμης του Εθνοϊερομάρτυρος Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, και ώρα 16:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Θα τελεστεί δοξολογία χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου και θα ακολουθήσει προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο. Σχετική ομιλία θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας, κ. Ευάγγελος Πολυβίου, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Πατρών. Ισχυρό παρών αναμένεται να δώσουν όλες οι τοπικές αρχές, καθώς επίσης και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

Η εκδήλωση επιβεβαιώνει τους ισχυρούς δεσμούς της Πάτρας, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας με την Κύπρο, τους οποίους άοκνα καλλιεργεί επί δεκαετίες με τη δράση της η Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας, έμπρακτα στηρίζει η Ιερά Μητρόπολις Πατρών και αναδεικνύει τόσο έντονα με την επικείμενη παρουσία του στην αχαϊκή πρωτεύουσα ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου. Καλούνται όλοι να εκμεταλλευτούν αυτή την ιστορική ευκαιρία και να συμμετέχουν στη σημαντική αυτή ημέρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα την Κυριακή στις 16:30.


Έχει διαβαστεί 652 φορές