Αρχική Ειδήσεις Πολιτισμός «Το Κυνήγι» στο Αναγνωστήριο Bright Side
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

«Το Κυνήγι» στο Αναγνωστήριο Bright Side

από Lepanto RTV

Αύριο Πέμπτη 24 Νοεμβριου στις 21:00

Το Αναγνωστήριο Bright Side σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας «Το Κυνήγι» την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 21:00

Κοινωνικές βεβαιότητες, συναισθηματικές σταθερές των οικογενειακών δεσμών, καταδικαστικές θέσεις προτεσταντικής ηθικής,  αποδομούνται αριστοτεχνικά και οδηγούνται με επιδέξιο τρόπο στην αποκάλυψη της  έλλειψης αντίλογου των κοινωνικών προκαταλήψεων απέναντι στην αλήθεια.

Ο Lucas φροντίζει με αγάπη τους μαθητές  του δημοτικού σχολείου όπου είναι δάσκαλος. Ξαφνικά βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μικρή Κλάρα που υποστηρίζει ότι επέδειξε άσεμνη συμπεριφορά απέναντι της. Τα ανακλαστικά των κατοίκων της μικρής πόλης ενεργοποιούνται και ξεκινά ένα κυνήγι διαπόμπευσης και αποπομπής του από το σχολείο. Ο Βίντερμπεργκ δεν διστάζει να αγγίξει με τολμηρή και διεισδυτική ματιά τις κοινωνικές προκαταλήψεις για να δημιουργήσει ένα σκηνικό αντιπαράθεσης κοινωνικής κρίσης και καταστροφής μιας προσωπικής ζωής. Η διερεύνηση και η αναζήτηση της αλήθειας κρατά ζωηρό το ενδιαφέρον μας μέχρι το τέλος, τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης ξεδιπλώνεται αριστοτεχνικά και καθηλωτικά.

Καθαρή σκηνοθετική ματιά από τον Τόμας Βίντερμπεργκ,  ένας υπέροχος ρόλος εσωτερικότητας  από τον Μαντς Μίκελσεν για άλλη μια φορά, αριστουργηματική φωτογραφία. Βραβείο ερμηνείας  α’ ανδρικού ρόλου Μαντς Μίκελσεν στο Φεστιβάλ Κανών. Η ταινία ήταν υποψήφια για ξενόγλωσσο Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα.

Υπόθεση

Ένας δάσκαλος στη Δανία ζει μια μοναχική ζωή την εποχή που διεκδικεί την κηδεμονία του γιού του. Ενώ η ζωή του κυλά σταθερά προς το καλύτερο έχοντας αποκτήσει επικοινωνία με το γιό του, μια βίαιη ανατροπή εμφανίζεται μετά από καταγγελία για άσεμνη συμπεριφορά σε ένα κοριτσάκι.

Δανέζικη ταινία 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 115'

Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ

με τους: Μαντς Μίκελσεν, Λάσε Φόγκελστρομ, Σούσε Βολντ 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ                                                                      

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Έχει διαβαστεί 1460 φορές