Αρχική Ειδήσεις Πολιτισμός Πάτρα: «Εμείς κι ο μικρός πρίγκιπας» από την «Ακαδημία Χορού»!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: «Εμείς κι ο μικρός πρίγκιπας» από την «Ακαδημία Χορού»!

από Lepanto RTV
Πάτρα: «Εμείς κι ο μικρός πρίγκιπας» από την «Ακαδημία Χορού»!

Παρασκευή 1η Ιουλίου στο «Royal Theater»

Η γνωστή χορογράφος Ελένη Μπαλαφούτη, «υπογράφει»  την παράσταση «Εμείς κι ο μικρός πρίγκιπας», εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο, που ανεβάζει η «Ακαδημία Χορού», την Παρασκευή 1η Ιουλίου στο «Royal Theater» (ώρες 18.00 και 21.00).

Πρόκειται για ένα ακόμα χορευτικό έργο σε μοντέρνο σχεδιασμό, που εξελίσσεται σε δυο πράξεις κι έναν επίλογο, με τη συμμετοχή χορευτών και μαθητών της «Ακαδημίας Χορού» και της σχολής «Dance A».

Τις βασικές χορογραφίες έχουν κάνει η Ελένη Μπαλαφούτη και η Έφη Παναγιωτοπούλου, σε συνεργασία με τη  Χριστίνα Κατεργάρη και τη Στέλλα Βίτου, ενώ τους φωτισμούς υπογράφει ο Νίκος Σωτηρόπουλος.

 

 

Θα δοθούν δύο παραστάσεις, στις 18.00 και στις 21.00, ενώ προσκλήσεις για τις παραστάσεις, διατίθενται στην «Ακαδημία Χορού» (Καραϊσκάκη 125)

 

 

 

ΤΟ ΕΡΓΟ- ΥΠΟΘΕΣΗ

 

Δύο χώροι, το σύμπαν και η γη είναι οι δυο κόσμοι όπου περιπλανιέται ο κάθε μικρός πρίγκιπας.

Η ανάγκη της φυγής από το γνωστό, η απομυθοποίηση και η αποδοχή, η αγάπη και η κτητικότητα, η συνύπαρξη κι ο αποχωρισμός, η πραγματικότητα και ο ρεαλισμός της φαντασίας, το πριν και το μετά συνθέτουν το ταξίδι που ξεδιπλώνεται στη σκηνή.

Οι προσωπικές ανησυχίες για τη ζωή και τις σχέσεις, η διερεύνηση, η συγκέντρωση εμπειριών, τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις είναι η διαδικασία που οδηγεί στην ωριμότητα και τις επιλογές και που δυσκολεύεται συνέχεια από τον γρήγορο ρυθμό με τον οποίο πρέπει να βιώσουμε την καθημερινότητά μας.

Το έργο είναι ένα σύντομο ταξίδι στην τόσο αναγκαία πολυτέλεια της σκέψης και της αναζήτησης. Ο κάθε μικρός «πρίγκιπας»  και η κάθε μικρή «πριγκίπισσα»  που υπάρχει μέσα μας θα το βιώσει μοναδικά.

 

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΟΡΟΥ»

 

Η «Ακαδημία Χορού» έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα

έργα από το κλασικό ρεπερτόριο: «Καρυοθραύστης»,  «Coppélia», «Λίμνη των Κύκνων», τις «Τέσσερις Εποχές»- έργο νεοκλασικό σε σύγχρονο οπτικό σχεδιασμό εμπνευσμένο από το ομώνυμο μουσικό έργο του Antonio Vivaldi και τους «Δραπέτες της σκακιέρας» - έργο σε μοντέρνο σχεδιασμό εμπνευσμένο από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά.

 

Επίσης, έχει διοργανώσει την «Εβδομάδα Χορού» με παρουσίαση όλων των ειδών χορού που διδάσκονται στη  Σχολή, τις σύγχρονες παραστάσεις της επαγγελματικής της ομάδας meli@act : «Διαδρομές» και «Flashback» σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

 

 

Έχει διαβαστεί 1608 φορές