Αρχική Ειδήσεις Πολιτισμός Πάτρα: Επιτυχημένες οι εκδηλώσεις της «Πολυφωνικής»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Επιτυχημένες οι εκδηλώσεις της «Πολυφωνικής»

από Lepanto RTV

Το Σάββατο 17 Μαρτίου

Εξαιρετική ήταν η παρουσία της ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, το περασμένο Σάββατο, που συμμετείχε στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Παλαιού Φαλήρου [καλλιτεχνική Διευθύντρια: Κατερίνα Βασιλικού], στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου, με τη συμμετοχή 8 επιλεγμένων χορωδιών από την Αθήνα, την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου και την Πάτρα.

Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ερμήνευσε τα έργα: ‘’SING ALLELUIA’’, Psalm 96 & 98, VICTOR C. JOHNSON, ‘’GAUDETE’’, Piae cantiones, 1582, επεξεργασία: MICHAEL ENGELHARDT, ‘’ANGELS’’, ROBIN WILLIAMS- GUY CHAMBERS, εναρμόνιση: FRANK DE VREEZE, ‘’ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ’’, παραδοσιακό, εναρμόνιση: ΛΟΥΚΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ‘’THE PINK PANTHER’’ ΗΕNRY MANCINI, επεξεργασία: JAY ALTHOUSE. Τη χορωδία διηύθυνε η Δήμητρα Πίτσου- Διαμαντοπούλου. Πιάνο έπαιξε, η Μαρίνα Μυλωνά και κρουστά οι Γιώργος Λαμπράκος και Παναγιώτης Θωίδης. Σόλο: Παναγιώτα Τσίρη.

Την ίδια ημέρα στον Ιερό Παντανάσσης Πατρών, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση μνήμης του αειμνήστου π. Γεωργίου Παπασταύρου, ο οποίος επί σειρά ετών ιερουργούσε στον περικαλλή αυτόν Ι. Ναό της πόλης μας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε βιβλίο με Ύμνους, που ο ίδιος είχε μελοποιήσει, τους οποίους συγκέντρωσε και επιμελήθηκε, ο γιός του Παναγιώτης, Θεολόγος, καθηγητής Βυζαντινής μουσικής και Ιεροψάλτης. Μίλησαν σχετικά, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, με θέμα «Ο π. Γεώργιος ως Πνευματικός Πατέρας» και ο Παναγιώτης Γ. Παπασταύρου με θέμα «Τα χρόνια της νεότητας του π. Γεωργίου και η σχέση του με τη Βυζαντινή Μουσική». Επιλεγμένους Ύμνους ερμήνευσε ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, υπό τη Διεύθυνση [τιμής ένεκεν], του Παναγιώτη Παπασταύρου, ενώ το βιβλίο προσφέρθηκε στους παρόντες ιεροψάλτες και σε όλους τους παρευρισκόμενους, CD με ύμνους, που αποδίδει ο αείμνηστος λειτουργός.

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με τον τίτλο: ‘’..ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΟΙΞΗ’’, πραγματοποιήθηκε την παρελθούσα Δευτέρα, συναυλία του ΩΔΕΙΟΥ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος, Διοικητική Διεύθυνση: Έφη Καββαδία- Ζέρβα], των σπουδαστών Μονωδίας της τάξεως της διάσημης μέτζο-σοπράνο και καθηγήτριας του Ωδείου, Ειρήνης Καράγιαννη. Η συναυλία έγινε στην κατάμεστη αίθουσα συναυλιών του Οργανισμού ‘’Τόλης Νομικός’’ [Κορίνθου 280] και ερμηνεύτηκαν έργα από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο. Μετείχαν οι σπουδάστριες της Μονωδίας: Βασιλική Χατζή- Μαμάση, Μαργαρίτα Στάντλερ, Παναγιώτα Τσίρη, Ελευθερία Ροσμαράκη, Θεοδώρα Χατζηνικόλα, Μαύρα Θεοδωρακοπούλου, Μαριλένα Νησίδη, Λούση Χριστοδούλου και Μαρίνα Καραγιάννη. Στο πιάνο συνόδευσαν τις σπουδάστριες η Λούση Χριστοδούλου και η Αλμπένα Πενκόβα. Στο μουσικό διάλειμμα που μεσολάβησε μεταξύ α΄ και β΄ μέρους της συναυλίας, η καθηγήτρια βιολιού του Ωδείου, Λάουρα Λούκα, ερμήνευσε τρία έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, ενώ στο πιάνο τη συνόδευσε η Λούση Χριστοδούλου. Προλόγισαν η καθηγήτρια Ειρήνη Καράγιαννη και η Γραμματέας του Οργανισμού Αθανασία Παπασταύρου.

Έχει διαβαστεί 3335 φορές