Αρχική Ειδήσεις Πολιτισμός Πάτρα: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Μια άλλη ευκαιρία» του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Μια άλλη ευκαιρία» του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

από Lepanto RTV
Πάτρα: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Μια άλλη ευκαιρία» του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Σε μία όμορφη εκδήλωση στην «Αγορά Αργύρη»

Οι εκδόσεις «ΙΑΝΟΣ», η εφημερίδα «Γνώμη» και το βιβλιοπωλείο «Γωνιά του Βιβλίου» παρουσιάσαν το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη «Μία άλλη ευκαιρία…» σε μια λιτή και όμορφη εκδήλωση στην Αγορά Αργύρη εχτές Τετάρτη 10 Μαΐου στις 19:00. Για το βιβλίο μίλησαν ο δικηγόρος, Δημήτρης Κουρέας, η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Γνώμη», Μαρία Ορφανού, ο φιλόλογος Στέφανος Σκαρπέλλος και η Σύμβουλος Life & Βusiness Coaching, Χριστίνα Τζάνη.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Στην Ελλάδα της κρίσης συνθήκες αλλάζουν, ζωές ανατρέπονται, άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα που ούτε τα φαντάζονταν.

Νομίζεις ότι τα ’χεις όλα ή τουλάχιστον όσα επιθυμούσες. Όμως, μια στιγμή αρκεί για ν’ ανοίξει η «κερκόπορτα», απ’ όπου θα τρέξουν να περάσουν οι διαψεύσεις, οι αναποδιές και τα βάσανα.

Και τότε αρχίζουν τα ερωτήματα: Θα μπορέσεις να επιστρέψεις; Και ποιο είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις; Θ’ αποδεχτείς την ήττα ή θα αγωνιστείς για τη δικαίωση;»

Στο καινούργιο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου A. Τριανταφυλλάκη οι αναγνώστες συνταξιδεύουν με ήρωες που βίωσαν την καταστροφή κι αναζητούν το δικαίωμα στο όνειρο μέσ’ από μιαν άλλη ευκαιρία…

Η θυσία ενός αδέσποτου σκύλου αποτελεί την αιτία για να μπουν σε κίνηση μικρές και μεγάλες συμπτώσεις αριστοτεχνικά δομημένες, σε μια αλληλουχία, απαρατήρητη στην αρχή, αλλά απρόσμενα ενδιαφέρουσα όταν ξεδιπλώνεται στη συνέχεια.

Με τη θυσία ξεκινάει μια ανατρεπτική πορεία προς τη λύτρωση. Εκεί που η καταστροφή φαίνεται μη αναστρέψιμη, από σφάλματα και παραλείψεις ανθρώπων και θεών, αρχίζουν να συμβαίνουν μικρά θαύματα που στηρίζονται στην επιμονή, την ελπίδα, τη συγχώρεση, το όνειρο ή σε μια ζεστή αγκαλιά και ένα γλυκό φιλί, με συντροφιά ένα ποτήρι λικέρ από μαστίχα ή κράνα.

Το βιβλίο αποθεώνει τη δύναμη του ανθρώπου να καθορίζει τη μοίρα του. Αρκεί να είναι αρκετά δυνατός ώστε να απλώσει το χέρι του και να αρπάξει τη χορδή εκείνου του μοναδικού παράλληλου σύμπαντος ανάμεσα σε άπειρα πιθανά. Γιατί οι ήρωες του βιβλίου δεν ακολουθούν μια προδιαγεγραμμένη πορεία προς την ευτυχία. Ψηλαφούν στο σκοτάδι ψάχνοντας εκείνη τη χορδή. Και δεν μπορούν πάντα να αδράξουν τη σωστή.

Όμως, κι αυτό είναι ένα ακόμα μάθημα του βιβλίου, αρκεί να έχουν πίστη στον διπλανό τους, στον σύντροφό τους, στον συνάνθρωπό τους, στον δικό τους μικρό από μηχανής θεό, ότι θα είναι εκεί.

Να τους δώσει «μια άλλη ευκαιρία…».

Οι ιστορίες του βιβλίου γράφτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, βασίστηκαν σε νέες και παλιές εµπειρίες και βιώµατα και πήραν την τελική τους µορφή το καλοκαίρι του 2016.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΣΧΟΥ

 

Έχει διαβαστεί 1991 φορές