Αρχική Ειδήσεις Πολιτισμός ΜΕ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ ΟΡΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΜΕ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ ΟΡΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΜΕ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ ΟΡΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο Δήμος Πατρέων και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, πεζοπορικό πέρασμα στο Παναχαϊκό όρος

(Πουρναρόκαστρο – Σανατόριο Ζάστοβας – Πουρναρόκαστρο).

Το σύνθημα της εκδήλωσης είναι: «ΕΙΣΑΙ ΤΟ πανΑΧΑΪΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!»

Η πεζοπορική διαδρομή συνολικού μήκους 8,55 Km,  είναι μικρής δυσκολίας και είναι κατάλληλη για  όλες τις ηλικίες πεζοπόρων.

Μέσα από αυτό το πέρασμα οι πεζοπόροι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ορεινό τοπίο, τα δάση, τα υδάτινα στοιχεία του Παναχαϊκού όρους και την μοναδική θέα της Πάτρας, του Πατραϊκού κόλπου και της Στερεάς Ελλάδας.

Η συνάντηση είναι στο Πουρναρόκαστρο Πατρών (Κέντρο Πληροφόρησης) στις 8.15 π.μ. για τη διανομή στους συμμετέχοντες της αναμνηστικής μπλούζας και εκκίνηση της πεζοπορίας στις 8.30 πμ.

Ο εκτιμώμενος χρόνος της διαδρομής είναι περίπου τρεισήμισι ώρες.

* Η προσέγγιση στον χώρο συγκέντρωσης  γίνεται από Νέο Σούλι – Ελεκίστρα – Πουρναρόκαστρο.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΑΚΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

«Σε παγκόσμιο επίπεδο το περιβάλλον χειροτερεύει. Το αστικό περιβάλλον υποβαθμίζεται από την έλλειψη κεντρικού βιώσιμου σχεδιασμού. Τα δάση μας καταπατώνται και η βιοποικιλότητα εξαφανίζεται, στο όνομα της πράσινης ενέργειας, που εξυπηρετεί δομημένα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα.  Η ποιότητα των νερών (θαλάσσιου και γλυκού) δεν φαίνεται να βελτιώνεται μετά από δεκαετίες υποβάθμισης από αστικά και βιομηχανικά λύματα.

Όλα αυτά  σε συνδυασμό με την φτωχοποίηση του κόσμου έχουν υποβαθμίσει τη ζωή των πολιτών που απεγνωσμένα αναζητούν φυσικούς  χώρους αναψυχής  και  άθλησης.

Η Δημοτική Αρχή όλα τα χρόνια που έχει την ευθύνη της πόλης,  έχει ρίξει μεγάλος βάρος στην ανάδειξη  φυσικών χώρων, με ελεύθερη πρόσβαση  για τους πολίτες που προσφέρουν αναψυχή, άθληση, περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευεξία. 

Το Νότιο Πάρκο, Το Πάρκο του Κόκκινου Μύλου, το Πλατανόδασος, το Έλος της Αγυιάς, οι δεκάδες  πλατείες που αναπλάστηκαν, το Παναχαϊκό όρος που κάθε χρόνο επισκέπτονται κα ξεναγούνται χιλιάδες μαθητές, συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη προστασία του αστικού, περιαστικού και φυσικού περιβάλλοντος του δήμου μας.

Το Παναχαϊκό  όρος που καταλαμβάνει  περίπου το 65% της έκτασης του Δήμου μας και είναι ένα ανεκτίμητο καταφύγιο βιοποικιλότητας, σε πολύ κοντινή απόσταση από τον αστικό χώρο, προσφέρεται για αποδράσεις των εργαζομένων και των νέων της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχή και γίνεται πιο προσβάσιμο με το μεγάλο έργο του ασφαλτόδρομου Ζάστοβα- Κοκκινόβρυση.

Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα “ΕΙΣΑΙ ΤΟ πανΑΧΑΪΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!”, καλούμε τους πολίτες της Πάτρας να συμμετέχουν στο Πεζοπορικό πέρασμα στο Παναχαϊκό όρος (Πουρναρόκαστρο – Σανατόριο Ζάστοβας – Πουρναρόκαστρο), που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων - Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, μαζί με τις τοπικές κοινότητες και δεκάδες τοπικούς φορείς  τη Κυριακή 2 Ιουνίου».

 

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Β. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – Ο.ΦΥ.ΠΕΚ.Α.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΚΙΣΤΡΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΙΡΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΔΙΑΒΑ  

ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ  ΠΑΤΡΑΣ

ΑΤΡΑΠΟΣ  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (Μ.Κ.Ο)

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΡΩΜΑΝΟΥ  ΠΑΤΡΩΝ  “ΑΓΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”  

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΛΕΚΙΣΤΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΣΤΡΟΥ «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ»

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Α. ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ.

 

Το προφίλ της εκδήλωσης είναι στο παρακάτω link:

https://bit.ly/3KjYTaX


Έχει διαβαστεί 346 φορές

  •