Αρχική Ειδήσεις Πολιτισμός Ζάκυνθος: Ο Λουδοβίκος των ανωγείων από τη Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ζάκυνθος: Ο Λουδοβίκος των ανωγείων από τη Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ»

από Lepanto RTV

18 Ιουνίου στο Θέατρο Σαρακινάδου

 

  (Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο).

         Η πρώτη καταγεγραμμένη εναέρια διαφωνία πατέρα με γιό στην ιστορία του ανθρώπου είναι εκείνη του Δαίδαλου με τον Ίκαρο. Στην μυθική πτήση από την Κρήτη ο πατέρας προβάλλοντας την αγάπη του στο φόντο του φόβου, παρατηρεί αυστηρά τον Ίκαρο για τις πτητικές του επιλογές.

  • Πατέρα το πιο σπουδαίο που έκανες για μένα είναι που μου έβαλες φτερά στους ώμους όμως η πτήση είναι δική μου! Η πτήση είναι δική μου!!

Κι ενώ ο πατέρας καμαρώνει κρυφά στο πρόσωπο του Ίκαρου τη δική του συνέχεια στην τόλμη, του φωνάζει

  • Αν δεν μ΄ ακούσεις θα πέσεις.

  • Έχω μιάν ανάμνηση μέλλοντος πως κι αν ακόμα πέσω, η ιστορία που πάντοτε τιμά την τόλμη, θα με δικαιώσει…

…Και πράγματι η ιστορία τίμησε τον Ίκαρο! Ικαρία, Ικάριο πέλαγος, σχολές Ικάρων.

Ο Ίκαρος τελικά “εξυψώθηκε” με την πτώση του!! Άλλωστε η πτώση δεν είναι κατ΄ ανάγκη προς τα κάτω!

«Το 1979 γνωρίζομαι με τον Μάνο Χατζιδάκι στα Ανώγεια. Ένα βράδυ με άκουσε να τραγουδώ, παίζοντας το μαντολίνο, με μια παρέα φίλους. Την άλλη μέρα με κάλεσε και μου έδωσε το τηλέφωνο του, με το «Χατζιδάκις» γραμμένο με δύο γιώτα. Τον ρώτησα γιατί με γιώτα και μου είπε ότι τα ήτα τον παχαίνουν. Εκείνος μου έδειξε τον δρόμο να κάνω ζωγραφική γράφοντας τραγούδια από τότε μέχρι σήμερα…».

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων επιμένει να είναι ένας σύγχρονος παραμυθάς. Με τη συνοδεία του μελωδικού μαντολίνου και την αισθαντική φωνή του, χρόνια τώρα ταξιδεύει τους φίλους του μακριά από την εξαντλητική καθημερινότητα, ψιθυρίζοντας και τραγουδώντας ιστορίες και παραμύθια από στίχους που δεν προσπαθούν να κραυγάσουν, μα να παίξουν στις πιο λεπτές ισορροπίες των αισθημάτων. Το κοινό συγκινείται – και δικαίως – με τα μουσικά αφηγήματα του Λουδοβίκου των Ανωγείων κι ο ίδιος είναι σαφώς ένας πολύ ενδιαφέρον καλλιτέχνης σε ένα είδος που ασκεί μόνος του.

Η Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ» παρουσιάζει τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και την Αντριάνα Λυκούρεση, το Σάββατο 18 Ιουνίου, στον κήπο του BARRAGE, στις 21:15

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ: 6983343201  Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης

Έχει διαβαστεί 1727 φορές