Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο «24ος Ευχίδειος Άθλος»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο «24ος Ευχίδειος Άθλος»

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο «24ος Ευχίδειος Άθλος»

Αστ. Δημητρίου: «Μαθήματα ζωής η δύναμη της θέλησης και η πίστη στο σκοπό»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 17 έως 19 Μαΐου 2024 ο «24ος Ευχίδειος Άθλος», οι διεθνείς ιστορικοί αγώνες υπεραπόστασης που αποτέλεσαν αφορμή ώστε να στραφούν τα βλέμματα των φίλων του κλασικού αθλητισμού, για μία ακόμα χρονιά, προς τον ιστορικό τόπο των Δελφών.

Ο αγώνας αποτελεί διοργάνωση του Διεθνούς Ομίλου «Ο ευχίδας» και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα την Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την αρωγή των Δήμων Δελφών, Θηβαίων, Λιβαδειάς, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, τη συνεργασία φορέων καθώς και με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων και σωματείων.

Στο πλαίσιο του αγώνα πραγματοποιήθηκε:

·         Ο Ευχίδειος Υπέρ-άθλος Δελφοί-Πλαταιές-Δελφοί 215 χλμ.

·         Ο Κλασσικός Ευχίδειος άθλος Πλαταιές-Δελφοί 107,5 χλμ

·         Ο δρόμος 9 Μουσών Τερψιχόρη Αγ. Άννα-Δελφοί 59 χλμ.

·         32η αφή Δελφικού φωτός-Ευχίδεια λαμπαδηδρομία.

Το παρών στους Δελφούς, όπου έγινε και ο τερματισμός των αγώνων καθώς και οι απονομές, έδωσαν ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δελφών, κ. Αστερινός Δημητρίου, ο οποίος δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά ένας ακόμα ιστορικός αγώνας, που μετρά τρεις δεκαετίες ζωής, είχε ως σημείο αναφοράς τον τόπο μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτόν, τους συντελεστές του αγώνα αλλά και τους εργαζόμενους της Δ.Ε. Δελφών που φρόντισαν πρακτικά ώστε η διοργάνωση να είναι άρτια! Για μία ακόμα φορά δηλώνουμε πως ο Δήμος μας, ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που προάγει υγιή πρότυπα. Τέλος, πολλά συγχαρητήρια στους υπεραθλητές που έλαβαν μέρος, στα πρόσωπα των οποίων αποτυπώνεται η δύναμη της θέλησης και η πίστη στο σκοπό, πολύτιμα μαθήματα ζωής προς όλους μας».

 


Έχει διαβαστεί 606 φορές

  •