Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Η Κατερίνα Στεφανίδη έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που κατακτά μετάλλιο στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Η Κατερίνα Στεφανίδη έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που κατακτά μετάλλιο στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Η Κατερίνα Στεφανίδη έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που κατακτά μετάλλιο στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Είναι το δεύτερο μετάλλιο της φετινής διοργάνωσης για την Ελλάδα.

Ελληνίδα επικοντίστρια Κατερίνα Στεφανίδη ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Ρώμη.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4,43μ., συνέχισε στα 4,53 και τα 4,68 και με την πρώτη πέρασε τα 4,73μ., με το άλμα αυτό να της εξασφαλίζει τη θέση της στο βάθρο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πανηγύρισε το μετάλλιό της – το πέμπτο συνεχόμενο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου – με δάκρυα στα μάτια και δήλωσε σχετικά:

«Δωδέκατη φορά στο βάθρο σήμερα. Σίγουρα σε όλα τα ευρωπαϊκά μετάλλια ανοιχτού ήμουν με διαφορετικές αθλήτριες. Κατάφερα όλα αυτά τα χρόνια να είμαι εκεί και γύρω μου οι αθλήτριες να αλλάζουν. Το πίστευα πως μπορώ να πάρω μετάλλιο. Θεωρούσα πως μπορούσα να έχω μείνει στο 4,58μ. και να μην έχω μετάλλιο ή να κάνω και το παραπάνω. Είχα μια πίστη, ήξερα πως είμαι καλά. Φέτος βγήκε καλή προπόνηση. Το πρόβλημα με το πόδι παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες. Επίσης είναι ακόμη 10 Ιουνίου, είναι πολύ φυσιολογική πορεία που έχω φέτος».

Η Στεφανίδη δήλωσε ακόμα ότι πονούσε στο ζέσταμα, εξαιτίας του πιο πάνω προβλήματος στο πόδι, καθώς και ότι πλέον κοιτάει να σπάσει το ρεκόρ της.

Σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ανέφερε τα παρακάτω:

«Το Ευρωπαϊκό ήταν λίγο νωρίς. Εμείς πολλές φορές ξεκινάμε τη σεζόν μας αρχές Ιουνίου. Παρόλα αυτά, εγώ είχα κάνει επίτηδες 2-3 αγώνες, που συνήθως τον Μάιο κάνω έναν, για να είμαστε προετοιμασμένοι εδώ. Χαίρομαι που τους είχα κάνει, γιατί δεν ξέρω αν θα είχα φτάσει σε αυτό το σημείο».

Ακόμα, η 34χρονη αθλήτρια, η μεγαλύτερη σε ηλικία που κατακτά μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ανέφερε πως δεν σκέφτηκε ποτέ να σταματήσει, ενώ απάντησε και σε ερώτηση που της έγινε για το αν υπάρχει κόντρα με τον Μίλτο Τεντόγλου στη συλλογή μεταλλίων:

«Δεν το ήξερα πως συνέβη αυτό και πως ο Μίλτος με έπιασε στον αριθμό των μεταλλίων. Ο Μίλτος βέβαια έχει σχεδόν όλα χρυσά. Καλό είναι όμως να το γνωρίζουμε και να υπάρχει κόντρα», ανέφερε χαριτολογώντας.

Μέχρι στιγμής η Στεφανίδη βρίσκεται στην 5η θέση όλων των εποχών στο άλμα επί κοντώ, έχοντας κατακτήσει, μεταξύ άλλων, αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό της Ζυρίχης το 2014, χρυσό στο Άμστερνταμ το 2016 και το Βερολίνο το 2018, καθώς και ένα ακόμα αργυρό μετάλλιο στο Μόναχο το 2022.




πηγή:marieclaire.gr

Έχει διαβαστεί 439 φορές

  •