Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Παναχαϊκή: Πέρασε και από τη Μεγαλόπολη με τον αέρα της πρωταθλήτριας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Παναχαϊκή: Πέρασε και από τη Μεγαλόπολη με τον αέρα της πρωταθλήτριας

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Παναχαϊκή: Πέρασε και από τη Μεγαλόπολη με τον αέρα της πρωταθλήτριας

Νίκησε 0-2

Η Παναχαϊκή επέστρεψε στα διπλά με εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο στην Μεγαλόπολη. Οι «κοκκινόμαυροι» επικράτησαν με 2-0 της τοπικής Δόξας και παρέμειναν πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Φούτμπολ Λιγκ.

Η Παναχαϊκή μπήκε μουδιασμένα στην αναμέτρηση, έχοντας την κατοχή στα πρώτα λεπτά αλλά χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι στον αντίποδα ήταν επικίνδυνοι σε κάθε αντεπίθεσή τους.

Η Δόξα έχασε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης στο 15ο λεπτό με τον Βρονταρά να σώζει την Παναχαϊκή σε τετ α τετ του Πρίκα.

Οι «κοκκινόμαυροι» ανέβασαν στροφές χωρίς να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά. Η Παναχαϊκή ευτύχησε να προηγηθεί στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου με τον Σπανό.

Ο Μπουρλάκης με ωραία ενέργεια έκανε την σέντρα και ο Σπανός με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ για την Παναχαϊκή, πετυχαίνοντας γκολ σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην βασική εντεκάδα των «κοκκινόμαυρων».

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τελείως διαφορετική εικόνα, με την Παναχαϊκή να έχει «φτερά» στα πόδια από το γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Οι «κοκκινόμαυροι» έκλεισαν την Δόξα στο μισό γήπεδο και με πρωταγωνιστή τον Λυμπέρη Στεργίδη, «σφυροκοπούσαν» τους γηπεδούχους, δημιουργώντας φάση σχεδόν σε κάθε φορά που επισκέπτονταν τα καρέ τους.

Ο Φωτάκης με τον Γκίνο έφτιαχναν το παιχνίδι από πίσω, ο Ελευθεριάδης αεικίνητος και πάλι και ο Στεργίδης σταματιόταν μόνο με φάουλ.  Εντυπωσιακοί οι «κοκκινόμαυροι», θύμισαν την ομάδα που έκλεισε εντυπωσιακά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Η Παναχαϊκή πέτυχε ένα γκολ με τον Στεργίδη στο 75ο λεπτό ενώ θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον άλλα δύο, αν οι επιθετικοί της ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια.

Ιδιαίτερα ο σκόρερ του δεύτερου γκολ, Στεργίδης, ο οποίος σε μία περίπτωση πέρασε τον τερματοφύλακα της Μεγαλόπολης και πλάσαρε προ κενής εστίας, άστοχα και στην άλλη καθυστέρησε χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα να τον προλάβει η άμυνα της Δόξας.

Η Παναχαϊκή με αυτήν την νίκη διατηρήθηκε στην κορυφή του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο ΠΑΟ Βάρδας στους 8 βαθμούς, και από την Ερμιονίδα πλέον στους 12.

Γκολ: Σπανός 45’, Στεργίδης 75’

Δόξα Μεγαλόπολης (Κατσούλας): Χρήστου, Αλεξανδρής, Παναγιωτόπουλος, Νάνος, Καλεμάνης, Αντώνακας, Πρίκας, Κατσαρός (69’ Ασημακόπουλος Θ.), Παναγιωτίδης (78’ Πέπα), Ν.Λυμπερόπουλος, Δ. Λυμπερόπουλος (31’ Ασημακόπουλος Κ.)

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Βλάχος, Τσαφταρίδης, Μακρυδημήτρης, Λουμπαρδέας, Γκίνο, Φωτάκης, Στεργίδης (89’ Μαστραντωνάκης), Ελευθεριάδης, Μπουρλάκης (85’ Μπιτσάκος), Σπανός (73’ Σιαλμάς)

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα του 3ου ομίλου:

Αχαϊκή-Παναρκαδικός 1-0

Αιολικός-Αστέρας Αμαλιάδας 1-1

Ζευγολατιό-Λουτράκι 1-2

Φωστήρας-Χαλκίδα 0-1

ΠΑΟ Βάρδας-Τσικλητήρας Πύλου 1-0

Θήβα-Ερμιονίδα 1-1

 

Έχει διαβαστεί 1529 φορές