Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Επιστρέφουν στο ΕΣΡ οι αρμοδιότητες για τις άδειες
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Επιστρέφουν στο ΕΣΡ οι αρμοδιότητες για τις άδειες

από Lepanto RTV

Συνέντευξη Παππά στον Real FM

Την δέσμευσή του πως σήμερα θα επιστρέψουν στο ΕΣΡ οι αρμοδιότητες για το τηλεοπτικό τοπίο μετά την απόφαση του ΣτΕ, έδωσε σε συνέντευξή του στον real fm ο Νίκος Παππάς.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Παππάς γνωστοποίησε επίσης πως «θα γίνει και μια συνολική αλλαγή του νόμου όταν δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ», εξηγώντας ότι στην παρούσα φάση «γίνεται μια νομική δέσμευση ότι δεν προχωρά καμία διοικητική πράξη μέχρι να δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ». Συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας είπε «σήμερα φέρνουμε στη Βουλή τη διάταξη για την αναστολή του άρθρου 2Α, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή από το ΕΣΡ, που δεν υπήρχε τότε, στον Υπουργό Επικρατείας.


Θα προχωρήσουμε στη συνολική αλλαγή του νόμου 4339/15, για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μόλις δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του ΣτΕ».

 

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε για άλλη μία φορά το νόμο της κυβέρνησης, τονίζοντας «δικαίως και καλώς τον νομοθετήσαμε». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ πρέπει αν θέλει να φύγει ολόκληρος ο νόμος να εξηγήσει ποια διάταξη. Μήπως η διάταξη προβλέπει ότι πρέπει (τα κανάλια) να έχουν τρία δελτία ειδήσεων; 400 εργαζόμενους; ή να παραμείνουμε στην ασυδοσία;», διερωτήθηκε. Σημείωσε, ότι και πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος να συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ενώ αναφερθεί στην κ. Βούλτεψη είπε πως «όταν ξεκινούσε η κουβέντα έλεγε ότι δεν υπάρχει θέμα αδειοδότησης», σχολιάζοντας ότι τώρα «ο πρόεδρος της ΝΔ ψέλλισε ότι θα φέρουν πρόταση νόμου και που θα φιλοδοξεί να μάζεψε ποσό αντίστοιχο με το δικό μας»

«Ο Πολύδωρας έχει υπάρξει πολιτικός μας αντίπαλος»
Ερωτηθείς τι θα γίνει αν ναυαγήσει η σημερινή διάσκεψη, ανέφερε: «Δεν θέλω να προεξοφλήσω τίποτα», και μιλώντας για την επιλογή Πολύδωρα ανέφερε: «Ο κ. Πολύδωρας δεν είναι πολιτικός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει υπάρξει πολιτικός μας αντίπαλος για πολλά χρόνια. Η είδηση είναι ότι η ΝΔ ακόμα και αυτό το πρόσωπο βρήκε τη δυνατότητα το πρόσωπο αυτό να το στηλιτεύσει και να το επικρίνει».

Ας σημειωθεί ότι η ΝΔ θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η συζήτηση για την σύσταση του ΕΣΡ την συνολική απόσυρση του νόμου Παππά για τα κανάλια.

Έχει διαβαστεί 1545 φορές