Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Καταγγελίες για κομματικά ρουσφέτια στον ΕΦΚΑ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Καταγγελίες για κομματικά ρουσφέτια στον ΕΦΚΑ

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Καταγγελίες για κομματικά ρουσφέτια στον ΕΦΚΑ

Τι υποστηρίζει η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

Κομματική επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΦΚΑ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Υπερταμείο. Οι κομματικές τοποθετήσεις γίνονται την ίδια ώρα που ο ΕΦΚΑ αντιμετωπίζει σοβαρές δυσλειτουργίες και προβλήματα στο σύστημα και στο μητρώο ασφαλισμένων, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε αναμονή 150.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης. 

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (ΠΟΣΕ - ΙΚΑ) επιτίθενται προσωπικά στον διοικητή του ΕΦΚΑ Θανάση Μπακαλέξη, κατηγορώντας τον ότι ως «μοναδικός άρχων» μετακινεί υπαλλήλους «ανεξαρτήτως βαθμίδας, όπου ο ίδιος επιθυμεί, καθ' υπόδειξιν…». 

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι ο Μπακαλέξης «χρησιμοποιώντας πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες έχουν καταδικαστεί άπειρες φορές από το σύνολο των εργαζομένων, στις 13/4/2017, Μεγάλη Πέμπτη, προχώρησε σε μεταθέσεις υπαλλήλων, χωρίς αίτηση, μεταξύ αυτών και του αντιπροέδρου της ΠΟΣΕ ΙΚΑ». 

Οι συνδικαλιστές θεωρούν ότι «είναι πλέον ηλίου φαεινότερον για ποιο λόγο δεν έχει συσταθεί ακόμα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο! Ο διοικητής του ΕΦΚΑ, λειτουργώντας ρεβανσιστικά, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους και τακτοποιεί με τη γνωστή συνταγή τα «δικά τους» παιδιά, στήνοντας με «μεγάλη επιτυχία» το πελατειακό - κομματικό κράτος, ενώ την ίδια στιγμή στον ΕΦΚΑ επικρατεί χαοτική κατάσταση με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αιωρείται στο κενό!». 

Οι εργαζόμενοι ζητούν να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες διατάξεις σχετικά με τη λειτουργία του Υπηρεσιακού - Πειθαρχικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων, καθώς επίσης και οι διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Επισημαίνουν δε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και τον Φεβρουάριο, όταν είχαν μετατεθεί «μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕ ΙΚΑ Αττικής και Νήσων και άλλα υπηρεσιακά στελέχη».

Έχει διαβαστεί 1728 φορές