Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Kλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στα Ιωάννινα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Kλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στα Ιωάννινα

από Lepanto RTV

Σε ποιους Δήμους δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία

Κλειστές θα μείνουν τη Δευτέρα οι μονάδες εκπαίδευσης και οι αθλητικοί χώροι στα Ιωάννινα, ύστερα από τον ισχυρό σεισμό, εντάσεως 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το περασμένο βράδυ.

Την απόφαση ανακοίνωσε, ύστερα από ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, σημειώνοντας ότι οφείλεται σε καθαρά προληπτικούς λόγους.

Έτσι, τη Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο Δήμο Ιωαννιτών, όπως επίσης στους Δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου.

Κλειστό θα μείνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς και όλοι οι χώροι άθλησης και γυμναστήρια που ανήκουν σε σχολικά συγκροτήματα. 

Επίσης συζητείται η αναβολή του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα- Λεβαδειακός για τη Super League που είναι προγραμματισμένος για σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο Ζωσιμάδων.

Ο κ. Λέκκας μαζί με τον μητροπολίτη Ιωαννίνων, τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας και αυτοδιοικητικούς,  επισκέπτονται αυτή την ώρα παλιό μοναστήρι στους Αστραγγέλους του Ζαγορίου που έχει υποστεί ζημιές. Νωρίτερα, αμέσως μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια, επισκέφτηκαν την ιερατική σχολή Βελλάς, όπου έχουν υποστεί ζημιές πολλές αίθουσες και το παρεκκλήσι.

Εξάλλου, η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται, και όπως είπε ο κ. Λέκκας βρίσκονται επιφυλακή οι επιστήμονες, ενώ οι κάτοικοι στα χωριά που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς οι μετασεισμικές δονήσεις είναι έντονες.

Έχει διαβαστεί 1564 φορές