Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Live: Κορυφώνεται στη Βουλή η «μάχη» για το πολυνομοσχέδιο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Live: Κορυφώνεται στη Βουλή η «μάχη» για το πολυνομοσχέδιο

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Live: Κορυφώνεται στη Βουλή η «μάχη» για το πολυνομοσχέδιο

Ψηφίζονται το βράδυ μέτρα και αντίμετρα

Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία αργά το βράδυ ολοκληρώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα που προβλέπει η συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Η συζήτηση θα γίνει απούσης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, η οποία, με απόφαση της Ολομέλειας, αποκλείστηκε από τις συνεδριάσεις μετά την προκλητική συμπεριφορά Κασιδιάρη σε βάρος του Νίκου Δένδια, την περασμένη Δευτέρα.

Το θέμα των ενστόλων είναι ένα από τα ζητήματα που βρίσκονται στην αιχμή της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης. Στην αιχμή της αντιπαράθεσης βρίσκεται όμως και η χθεσινή συζήτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με δημοσιογράφους.

Ο βουλευτής της ΝΔ Δ.Κυριαζίδης, μιλώντας πριν από λίγο στην Ολομέλεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κορόιδεψε τους ένστολους και δεν υλοποίησε τη δέσμευσή της για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Κατήγγειλε ότι οι περικοπές για τους ένστολους θα φτάσουν τα 400 ευρώ και τόνισε ότι η ΝΔ έχει δεσμευτεί για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και την κατάθεση ενός νέου ειδικού μισθολογίου που θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές συνθήκες.

Η χθεσινή συζήτηση του πρωθυπουργού με δημοσιογράφους, σχολιάστηκε με καυστικό τρόπο από την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, αλλά και από την βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

«Έρχεται ο πρωθυπουργός στη Βουλή και μιλάει στους δημοσιογράφους- που είναι αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, που βρίζουνε τον ΣΥΡΙΖΑ- και τους λέει "to good to be true"- είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, για το δάνειο. Να σας πω εγώ ως δημοσιογράφος τι συμβαίνει; Το true to be good. Είναι πολύ αληθινό για να είναι καλό. Ήρθατε ως ελπίδα και πέσατε ως ακρίδα. Λέτε ότι θα φύγετε από επιτροπεία. Από ποια επιτροπεία φεύγετε; Δίνετε την εξουσία στον υπουργό Οικονομικών να εφαρμόζει την πολιτική των επιτρόπων, μέχρι το 75% του χρέους να αποπληρωθεί», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

«Ο κ. Τσίπρας μας είπε πρώτα ότι δεν ψηφίζει μέτρα, χωρίς χρέος. Μετά μας είπε πως ψηφίζει μέτρα για να πάρει το χρέος. Τώρα λέει πως αν δεν πάρει το χρέος θα ξεψηφίσει. Μετά λέει ότι θα φορέσει γραβάτα, αυτάρεσκα, γιατί δήθεν θα πάρει κάτι για πρώτη φορά, για το χρέος. Σιγά! Όλα για πρώτη φορά τα κάνετε. Γραβάτα μπορεί να φορέσει για πρώτη φορά, τη φόρεσε και ο κ. Παππάς άλλωστε στην Αμερική. Αλλά είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση κόβει τόσα πολλά επιδόματα» είπε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

Έχει διαβαστεί 1624 φορές