Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Μοσκοβισί: Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, έχουμε ακόμη δουλειά
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Μοσκοβισί: Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, έχουμε ακόμη δουλειά

από Lepanto RTV
Μοσκοβισί: Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, έχουμε ακόμη δουλειά

Αυτή την ώρα η συνάντηση με Τσίπρα

Μίλησε στο τηλέφωνο με Ντάισελμπλουμ, ο οποίος φέρεται να του είπε ότι δεν είναι τόσο κατηγορηματικός ότι έχει χαθεί το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου

Χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της ευρωζώνης δήλωσε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη "δημιουργική", όπως είπε, συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη το ραντεβού με Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα γράφοντας: Στο τέλος, ο Ελληνικός λαός πρέπει να δει φως στο τούνελ της λιτότητας. Είμαι αισιόδοξος. 
 
Δίνοντας ένα στίγμα των προθέσεών του ο κ. Μοσκοβισί μπαίνοντας στο κτήριο είπε ότι «είμαστε κοντά αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνουμε» ενώ ειδικά για την 20ή Φεβρουαρίου τη χαρακτήρισε «σημαντική στιγμή για την Ελλάδα». 


Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση δήλωσε: «Υπάρχει πρόοδος, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Εγώ και ο Ντάισελμπλουμ εργαζόμαστε για να υπάρξει πρόοδος και ελπίζουμε ότι μπορούμε να βρούμε λύση». Eστειλε έτσι το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και οι μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει εμπιστοσύνη. «Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη. Η κατάσταση στη χώρα είναι καλύτερη, η πρόβλεψη μας είναι ότι μπορεί να γίνει καλύτερη το 2017 και να υπάρξει υπεραπόδοση αλλά γι' αυτό χρειάζονται προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη» συμπλήρωσε ο Γάλλος επίτροπος. Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «βλέπω πως υπάρχει θέληση και όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και λύση».

Τηλεφωνική επικοινωνία Μοσκοβισί - Ντάισελμπλουμ 

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Μοσκοβισί - Ντάισελμπλουμ όπου ο πρόεδρος του Eurogroup φέρεται να του είπε ότι δεν είναι τόσο κατηγορηματικός ότι έχει χαθεί εντελώς το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Σε μια προσπάθεια να μαζέψει τις εντυπώσεις μετά τη δήλωση ότι είναι «αδιανόητη» μια συμφωνία την Δευτέρα ο κ. Ντάισελμπλουμ φέρεται να είπε στον Επίτροπο ότι δεν είναι αυτό το μήνυμα των δηλώσεων του και αφήνοντας έτσι περιθώρια για μια κάτι καλό ως τo Εurogroup.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γάλλος σοσιαλιστής κομίζει κάποιες ιδέες ή και κάποια συμβιβαστική πρόταση για την άρση του αδιεξόδου, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η μεσολάβησή του προς το Βερολίνο μπορεί να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος έρχεται στην ελληνική πρωτεύουσα για να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου, θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Έχει διαβαστεί 1664 φορές