Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Νέα καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. για τη «Μπλε Φάλαινα»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Νέα καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. για τη «Μπλε Φάλαινα»

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Νέα καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. για τη «Μπλε Φάλαινα»

Από μητέρα στο Κιλκίς

Καταγγελία σύμφωνα με την οποία άγνωστος προσκάλεσε τον 14χρονο γιο της να λάβει μέρος στο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» που έχει οδηγήσει σε αυτοκτονία δεκάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο, έκανε 54χρονη από περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την καταγγελία η οποία ερευνάται, ο 14χρονος δέχθηκε ένα μήνυμα μέσω Facebook από άγνωστο προφίλ. «Συστήθηκε ως "Μπλε Φάλαινα" και παρότρυνε τον γιο μου να ρίξει χαστούκια στο πρόσωπό του» φέρεται να ανέφερε η μητέρα στην καταγγελία της. Ο 14χρονος δεν ανταποκρίθηκε και απευθύνθηκε άμεσα στη μητέρα του.

Όταν η ίδια επιχείρησε να διαβάσει το περιεχόμενο της επικοινωνίας –όπως κατήγγειλε-, διαπίστωσε ότι η συνομιλία είχε διαγραφεί και το άγνωστο προφίλ «μπλοκαριστεί». « Η όλη συνομιλία δεν κράτησε παραπάνω από μισή ώρα» σημείωσε η 54χρονη, η οποία προέβη αμέσως στην καταγγελία του συμβάντος.

Υπενθυμίζεται ότι θύμα της «Μπλε Φάλαινας» φέρεται να έπεσε πριν από λίγες μέρες μία 15χρονη από την Κατερίνη. Όπως καταγγέλθηκε, ο άγνωστος συνομιλητής της κοπέλας στο Facebook τής ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και να πάρει χάπια, πράγμα που εκείνη έκανε χωρίς ευτυχώς να αποβούν μοιραία για τη ζωή της.

Έχει διαβαστεί 1482 φορές