Αρχική Ειδήσεις Europe Φαγωμάρα στους Συντηρητικούς, ενώ ο Κόρμπιν βλέπει νέες κάλπες
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Φαγωμάρα στους Συντηρητικούς, ενώ ο Κόρμπιν βλέπει νέες κάλπες

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Φαγωμάρα στους Συντηρητικούς, ενώ ο Κόρμπιν βλέπει νέες κάλπες

Στο στόχαστρο η πρωθυπουργός

Οι δηλώσεις δίνουν και παίρνουν στο στρατόπεδο των Συντηρητικών μετά το κακό εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε η απόφαση της πρωθυπουργού να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Από τη μία, οι σύμμαχοί της σημειώνουν την ανάγκη σταθερότητας, από την άλλη στελέχη και πρώην υπουργοί που την θεωρούν ήδη παρελθόν.

Ίσως η πιο αιχμηρή δήλωση ήταν αυτή του τέως υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, ο οποίος δεν βρήκε θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο, όταν η Μέι έγινε πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας την κριτική του για την πρωθυπουργό, ο Όσμπορν την χαρακτήρισε ως μελλοθάνατη (dead woman walking), προκαλώντας όμως θύελλα αντιδράσεων. 

O 43χρονος βουλευτής Ντόμινικ Ραμπ παρατήρησε και καυτηρίασε την ευκολία με την οποία ο τέως υπουργός Οικονομικών πέρασε από τη θέση του πολιτικού στη θέση του κακόφημου σχολιαστή-δημοσιογράφου.

Στο πλευρό της Μέι ο υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον, ο οποίος δήλωσε ότι το Brexit θα συνεχιστεί κανονικά και αυτό πρέπει τώρα να αποτελέσει το κύριο ζήτημα.

Θέμα πήγε να προκύψει με τον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ένθερμο υποστηρικτή του Brexit, ο οποίος σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, κινείται προς ανατροπή της Μέι. Ο ίδιος έσπευσε να το διαψεύσει, λέγοντας ότι «πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας».

O υπουργός Μεταφορών, Κρις Γκρέιλινγκ, επίσης τόνισε την ανάγκη σταθερότητας για τη χώρας, ζητώντας να πέσουν οι τόνοι.

Τη σταθερότητα επικαλέστηκε και η βουλευτής του κόμματος Άννα Σάουμπρι, η οποία όμως είπε ότι «δυστυχώς κάποια στιγμή» η Μέι θα πρέπει να φύγει.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε από την πλευρά του έτοιμος ακόμα και τώρα να αναλάβει το σχηματισμό κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το γεγονός νέας εκλογικής αναμέτρησης στα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018. «Δεν μπορούμε να περάσουμε μεγάλη περίοδο αστάθειας» τόνισε, μιλώντας στο BBC.

Έχει διαβαστεί 1571 φορές