Αρχική Ειδήσεις Πολιτισμός Ναύπακτος: Απόψε τα εγκαίνια του προγράμματος εNAF στο Φετιχιέ Τζαμί
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ναύπακτος: Απόψε τα εγκαίνια του προγράμματος εNAF στο Φετιχιέ Τζαμί

από Lepanto RTV
Ναύπακτος: Απόψε τα εγκαίνια του προγράμματος εNAF στο Φετιχιέ Τζαμί

Απόψε στις 19.00

Απόψε στις 19.00 στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης των αποτελεσμάτων της α’ φάσης του ερευνητικού προγράμματος εNAF //Αναγνώριση, Τεκμηρίωση και Προτάσεις για την Ανάδειξη & Προστασία του Ιστορικού Οικισμού Ναυπάκτου//. Το πρόγραμμα εκπονείται από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης με τον Δήμο Ναυπακτίας, με την επίβλεψη του ΥΠΠΟA.

Η έρευνα αποβλέπει στον προσδιορισμό των διαδοχικών φάσεων εξέλιξης του πολεοδομικού ιστού και των κινητήριων παραγόντων που διαμόρφωσαν τη σημερινή δομή της πόλης της Ναυπάκτου, προκειμένου να γίνει κατανοητή η δυναμική της, με απώτερο σκοπό έναν ουσιαστικό μελλοντικό σχεδιασμό, που θα εξασφαλίζει την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και μνημείων.

Η έκθεση στο Φετιχιέ Τζαμί προβλέπεται να διαρκέσει από τις 7 Απριλίου έως τις 11 Ιουνίου του 2017 και θα είναι επισκέψιμη για το ευρύ κοινό Πέμπτη έως Κυριακή 19.00-21.00. Τις πρωινές ώρες ο χώρος θα είναι ανοικτός κατόπιν συνεννόησης για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις. Με αφορμή την έκθεση, η Εφορεία θα υλοποιήσει εκπαιδευτική δράση για μαθητές της Α’βαθμιας εκπαίδευσης. Σκοπός της είναι η γνωριμία των παιδιών με τον οχυρωμένο παραδοσιακό οικισμό της Ναυπάκτου και η ενημέρωσή τους για τους τρόπους ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Έχει διαβαστεί 1865 φορές