Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Ο Ναυπακτιακός Αστέρας επανήλθε στα «τρίποντα»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ο Ναυπακτιακός Αστέρας επανήλθε στα «τρίποντα»

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ο Ναυπακτιακός Αστέρας επανήλθε στα «τρίποντα»

«Καθάρισε τη μπουγάδα» ένας Πατρινός!

Με 2-0 από την έδρα του Αχελώου Αγγελόκαστρου πέρασε ο Ναυπακτιακός Αστέρας στο πλαίσιο της 21ης στροφής της Α’ ΕΠΣΝΑ κατηγορίας και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΜ από τον Αμβρακικό ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογικής κατάταξης, παραμένοντας στο -5 από τον πρωτοπόρο Παναμβρακικό.

Πρωταγωνιστής της νίκης του «Αστέρα» ήταν ο πρώην παίκτης του Κεραυνού Αγίου Βασιλείου, Αυγερινός Δημητρακόπουλος, που ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στην ομάδα του Γιάννη Ζερδεβά και από τον Ιανουάριο μεταπήδησε στο συγκρότημα της Ναυπακτίας. 

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και η μοναδική αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 34’, όταν ο Λαγός δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα από πλεονεκτική θέση για χάρη των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη και στην παρθενική επίσκεψη του Ναυπακτιακού στα καρέ του Αχελώου ο Δημητρακόπουλος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του με κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος την σέντρα του Λαγού. Στο 64’ το 2-0 είχε ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Λαγός έκανε ενέργεια από τα δεξιά, σέντραρε χαμηλά και ο Δημητρακόπουλος με προβολή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Αχελώος δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις στα δύο γρήγορα τέρματα του πατρινού επιθετικού και υπέπεσε στην 13η θέση της βαθμολογίας, παραμένοντας στους 23 βαθμούς.

Την Τετάρτη 15/2 θα διεξαχθεί εμβόλιμη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΝΑ (22η τον αριθμό) με τον Ναυπακτιακό Αστέρα να φιλοξενεί τον ουραγό Άρη Αιτωλικού και τον Αχελώο Αγγελόκαστρου να δοκιμάζεται στο «σπίτι» του Απόλλωνα Δοκιμίου, ομάδα που έχει 24 βαθμούς, 1 παραπάνω δηλαδή από το συγκρότημα του Αχελώου.

Οι συνθέσεις της αναμέτρησης:

ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (Χρήστος Ζαπάντης): Μπούτιβας Μ., Φούντας Α.Δ., Μπαμπάτσικος (75΄ Αθανασάκης), Τσιλιπάνος, Αλεξάκης, Μπακογιάννης, Ρουσογιάννης, Καραλής (79΄ Καραπάνος), Πελεκάνος, Φούντας Α.Κ. (71΄ Συσοβίτης), Κουζέλης
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Περικλής Παπαποστόλου): Ανδρεόπουλος, Καζανάς, Σταυρόπουλος, Ηλιόπουλος, Θεοχάρης, Καλαβρουζιώτης Α., Λαγός, Παπαποστόλου (77΄ Καραγιάννης), Δημητρακόπουλος, Μήτρου (69΄ Κονίδας), Δερβίσης (87΄ Σιαμάς)

Αποτελέσματα 21ης αγωνιστικής

Απόλλων Δοκιμίου- Αναγέννηση Θέρμου  1-0

Αχελώος Αγγελ/στρου –Ναυπακτιακός Αστέρας 0-2

Α.Ο. Χάλκειας- Αμφίλοχος  3-0

Παναμβρακικός- Ατρόμητος Αντιρρίου 2-0

Αμβρακικός- ΑΕ Μεσολογγίου 2-1

Άρης Αιτωλικού- Θύελλα Παραβόλας 0-2

Ίναχος Βάλτου- Φλόγα Παλαιομάνινας 0-1

Νέος Θέρμιος Απόλλων - Όμηρος Νεοχωρίου 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 Παναμβρακικός 48

2 Ναυπακτιακός Αστέρας  43

3 Α.Ε. Μεσολογγίου  42

4 Φλόγα Παλαιομάνινας  40

5 Όμηρος Νεοχωρίου  36

6 Αμβρακικός  35

7 Ίναχος Βάλτου  34

8 Ατρόμητος Αντιρρίου  33

9 Απόλλων Δοκιμίου   27

10 Θύελλα Παραβόλας  27

11 Νέος Θέρμιος Απόλλων  26

12 Α.Ο. Χάλκειας  25

13 Αχελώος Αγγελ/στρου  23

14 Αναγέννηση Θέρμου 16

15 Αμφίλοχος  14

16 Άρης Αιτωλικού  3

ΕΠΟΜΕΝΗ (22η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη 15/2 εμβόλιμη

Απόλλων Δοκιμίου- Αχελώος Αγγελ/στρου

Ναυπακτιακός Αστέρας- Άρης Αιτωλικού

Αμφίλοχος- Παναμβρακικός

Αναγέννηση Θέρμου-Α.Ο. Χάλκειας

Θύελλα Παραβόλας- Αμβρακικός

Ατρόμητος Αντιρρίου- Νέος Θέρμιος Απόλλων

Όμηρος Νεοχωρίου- Φλόγα Παλαιομάνινας

Α.Ε. Μεσολογγίου- Ίναχος Βάλτου

 

Ο Γουρούνας «σκότωσε» την ΑΕΜ

Χάλκεια από «ατσάλι»

Αμβρακικός και Α.Ο. Χάλκειας πέτυχαν σπουδαία «τρίποντα» με ΑΕΜ και Αμφίλοχο αντίστοιχα-Νίκη για Παναμβρακικό

Με «χρυσό» σκόρερ τον Γουρούνα ο Αμβρακικός έριξε στο καναβάτσο την ΑΕ Μεσολογγίου με 2-1 για την 21η στροφή της Α’ ΕΠΣΝΑ και την υποχρέωσε να υποπέσει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Σε ένα άκρως ποιοτικό παιχνίδι οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 54’ με τον Μπρέσιακα, αλλά η ΑΕΜ «απάντησε» άμεσα, με «δράστη» τον Κράνη, που σκόραρε στο 58’ και έφερε το σκορ σε απόλυτη ισορροπία. 

Στο 67’ αποβλήθηκε ο Πασπαλιάρης για το συγκρότημα του Μεσολογγίου και ο Αμβρακικός βρήκε την αφορμή να πιέσει ασφυκτικά με παίκτη παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή η πίεση καρποφόρησε στο 88’, με γκολ-ποίημα του Γουρούνα που «κρέμασε» τον γκολκίπερ Ζέρβα της ΑΕΜ. Στο 62’ είχε δοκάρι ο Αυγέρης για την γηπεδούχο ομάδα.

Νίκη-χρυσάφι για τον Α.Ο Χάλκειας

Μέσα στον στόχο της απευθείας παραμονής στην κατηγορία παρέμεινε ο Α.Ο. Χάλκειας, που με επιβλητική εμφάνιση επικράτησε δίκαια επί του Αμφίλοχου με 3-0. Ο Διαμαντόπουλος με δύο τέρματα στο 46’ και 49’ «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του, με τον Παγανιά να διαμορφώνει το τελικό σκορ, «χτυπώντας» στο 63’.

Αγχωτική νίκη ο Παναμβρακικός

Δεν έθελξε με την απόδοσή του στο ματς με τον Ατρόμητο Αντιρρίου, ωστόσο πήρε την ουσία και συνεχίζει ακάθεκτος. Ο λόγος για την ομάδα του Παναμβρακικού, που ξεπέρασε το εμπόδιο της αντίστοιχης του Ατρόμητου με 2-0 και παραμένει στο «ρετιρέ» της βαθμολογικής κατάταξης, αποσπώμενη με 5 βαθμούς από την 2η θέση και τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Το 1-0 «έγραψε» ο Μούτσα στο 50’ και στο 77’ ο ίδιος παίκτης «κλείδωσε» την πολύτιμη νίκη. Ενδιάμεσα (71’) ο Ατρόμητος έχασε μεγάλη ευκαιρία, για να ισοφαρίσει, αφού ο Ανδρεόπουλος αστόχησε από την «άσπρη βούλα».

 

Έχει διαβαστεί 2643 φορές