Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Άμεσες παρεμβάσεις στην πρώην 111 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Άμεσες παρεμβάσεις στην πρώην 111 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

από Lepanto RTV
 Άμεσες παρεμβάσεις στην πρώην 111 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αυτοψία Κατσιφάρα χθες σε όλο το μήκος της Ε.Ο Πατρών- Τριπόλεως

Άμεσες παρεμβάσεις στην Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως (πρώην 111) προγραμματίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Πρόκειται για παρεμβάσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, τεχνικά έργα, διαγραμμίσεις, στηθαία ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμό σε κόμβους. Η 111 εξυπηρετεί τους κατοίκους της ορεινής περιοχής της ΠΕ Ηλείας που με την βελτίωση του δρόμου θα έχουν καλύτερη πρόσβαση στα χωριά τους, όπως και τις ΠΕ Αχαίας και Μεσσηνίας.

Για το σκοπό αυτό και για να δει από κοντά το οδικό δίκτυο, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας πραγματοποίησε χθες αυτοψία στο σύνολο της 111.

«Δυστυχώς, η Πατρών – Τριπόλεως αποτελεί εθνικό δίκτυο, χωρίς προδιαγραφές εθνικού δικτύου. Ενώνει δε, τις πρωτεύουσες δύο Περιφερειών. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Ωστόσο, θα καταβάλουμε συνεχώς προσπάθεια για τη βελτίωσή του, έτσι ώστε να διασφαλίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η ασφάλεια των συμπολιτών μας» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας και συνέχισε:

«Μετά τις διαπιστώσεις μας, τόσο από την αυτοψία, όσο και από τις συνομιλίες μας με κατοίκους των περιοχών, αποφασίστηκε να ληφθούν άμεσα μέτρα, αλλά και μακροπρόθεσμα. Αρχικά θα προβούμε σε πρόσληψη έκτακτου προσωπικού (δίμηνης διάρκειας) για εργασίες που αφορούν στην κοπή χορταριών, θα προβούμε σε αίτημα χρηματοδότησης για καθαρισμό πρανών και κοπή χορταριών, ενώ θα παρέμβουμε σε σημεία που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης».

Παράλληλα, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, «σχεδιάσαμε και τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν μόλις εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η οποία αναμένεται το προσεχές διάστημα».

Στην αυτοψία στην Πατρών – Τριπόλεως συμμετείχαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Βασίλης Λοτσάρης και η προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Ευαγγελία Μπίνα.

 

 Σε προτεραιότητα η κατολίσθηση και ο κόμβος της Καλλιθέας

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να παραδοθεί η μελέτη για τη δημιουργία του κόμβου της Καλλιθέας στην Πατρών – Τριπόλεως. Ένα έργο για το οποίο είναι ήδη διασφαλισμένα τα χρήματα και άμεσα θα προχωρήσει η προκήρυξη του έργου.

Επίσης, αναμένεται εντός του επόμενου τριμήνου, η ολοκλήρωση της μελέτης για την αποκατάσταση της μεγάλης κατολίσθησης της Καλλιθέας που ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Έχει διαβαστεί 1451 φορές