Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Τρένο: Ενημερώθηκε ο Δήμος και οι επικεφαλής των παρατάξεων - Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων του Υπουργείου Υποδομών
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Τρένο: Ενημερώθηκε ο Δήμος και οι επικεφαλής των παρατάξεων - Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων του Υπουργείου Υποδομών

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Τρένο: Ενημερώθηκε ο Δήμος και οι επικεφαλής των παρατάξεων - Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων του Υπουργείου Υποδομών

Συνάντηση στην Αθήνα

Τις βασικές αρχές για την έλευση του τρένου στο λιμάνι της Πάτρας παρουσίασε σήμερα στον Δήμαρχο Πατρέων, στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και σε εκπροσώπους κατοίκων, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής.

Στη συνάντηση που είχε αιτηθεί ο Κώστας Πελετίδης συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρ. Βίνης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος είναι γνώστης του θέματος λόγω και της θητείας του στην ΕΡΓΟΣΕ, αλλά και ο συγκοινωνιολόγος και μελετητής Κων/νος Ζέκος.

"Στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσει το τρένο στο λιμάνι, να έχει συμβατότητα με τον προαστιακό και να ανοίξει μέσω των αναπλάσεων το μέτωπο προς τη θάλασσα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Θα σας ενημερώσουμε στο τέλος του χρόνου, μελετημένα, κοστολογημένα και κατόπιν συνεννοήσεως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή", είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών. Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, αφού όπως τόνισε "κορόιδευε για 4,5 χρόνια διότι δεν υπήρχαν οριστικές μελέτες για το έργο και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση".

Στη συνέχεια, ο κ. Ζέκος ανέφερε πως, μελετώνται 4 σενάρια, από την πλήρη υπογειοποίηση σε όλο το μήκος των 9,5 χλμ έως και την πλήρως επίγεια διέλευση, όπως απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, από τα οποία θα προχωρήσει βάσει μελετών το ένα.

Ο Δήμαρχος Πατρέων ανέφερε ξανά για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι η πλήρης υπογειοποίηση, ενώ είπε πως "η συνάντηση δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελε, αφού η κυβέρνηση έχει προαπφασίσει".

Στελέχη που συμμετείχαν στη συνάντηση υποστηρίζουν πως περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υποδομών, λέγοντας πως το κλίμα σήμερα δεν ήταν αρνητικό.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για τη συνάντηση.

Το θέμα της Πατρών-Πύργου δεν συζητήθηκε σήμερα, αφού καθυστέρησε η συζήτηση για το τρένο.

Έχει διαβαστεί 1680 φορές