Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ LEPANTO: Σκέψεις για δημιουργία δημοτικής δομής μεταναστών στην Πάτρα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ LEPANTO: Σκέψεις για δημιουργία δημοτικής δομής μεταναστών στην Πάτρα

από Αλέξανδρος Κογκόλης

Τι δηλώνει ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής

Σε αποκάλυψη που προκαλεί και αναμένεται να προκαλέσει περεταίρω αντιδράσεις, σε επίπεδο τοπικών φορέων, σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, προχώρησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μπαλάφας, μέσω της τηλεόρασης του Lepanto.

Ο κ. Μπαλάφας, αφού δήλωσε πως θα επισκεφθεί σύντομα την Πάτρα για το θέμα, υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει ίσως, ύστερα από επαρκή γνώση του θέματος και σε συνεννόηση με τον δήμο, τους τοπικούς φορείς και τις αρχές, να δημιουργηθεί μια -άτυπη έστω- δημοτική δομή φιλοξενίας των μεταναστών.

Σημειώνουμε πως, οι πρώτες αντιδράσεις από τη Δημοτική Αρχή είναι μουδιασμένες, ενώ δε θα μπορούσε κάποιος να περιμένει σύμπνοια απόψεων, μιας και ο Δήμος Πατρέων θεωρεί την κυβέρνηση και τις πολιτικές της Ε.Ε., τις οποίες ακολουθεί, υπεύθυνες για το ζήτημα του μεταναστευτικού, των πολέμων και των δεινών που υπόκεινται μετανάστες και πρόσφυγες. Έχει τονιστεί δε, επανειλημμένως κατά το παρελθόν πως, η δημοτική αρχή Πελετίδη τάσσεται υπέρ της παραχώρησης των απαραίτητων εγγράφων που ζητούν οι μετανάστες, ώστε να πάνε εκεί που πραγματικά θέλουν και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Θυμίζουμε πως, στην Πάτρα δεν δημιουργήθηκαν δομές φιλοξενίας μεταναστών, αφού αποτελεί, λόγω του λιμανιού της, «πύλη» εξόδου προς τη Δύση.

Το πιθανότερο βέβαια, εάν δημιουργηθεί μια τέτοια δομή, είναι αυτή να φιλοξενηθεί σε σημείο της Πάτρας μακριά από το Λιμάνι.

Από την άλλη, η πλειοψηφία των απόψεων και εντός ΣΥΡΙΖΑ, τοπικού και κεντρικού, δε συγκλίνουν υπέρ ενός τέτοιου εγχειρήματος, αφού με τον τρόπο αυτό θα δοθεί το έναυσμα για άφιξη πολλών περισσότερων μεταναστών στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Έχει διαβαστεί 1571 φορές