Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Αποκλειστικές πληροφορίες - Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό στην Πάτρα – Ήπια μέτρα και όχι βίαιες εκκενώσεις κτιρίων
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αποκλειστικές πληροφορίες - Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό στην Πάτρα – Ήπια μέτρα και όχι βίαιες εκκενώσεις κτιρίων

από Αλέξανδρος Κογκόλης

Νεότερες πληροφορίες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Lepanto, στις 21:00

Χωρίς οργανωμένο «ντου» της αστυνομίας στους χώρους των παλιών εργοστασίων που διαμένουν οι μετανάστες και με ήπιο αρχικά προγραμματισμό θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να επιλύσει το ζήτημα του μεταναστευτικού στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lepanto, ύστερα και από τη σημερινή σύσκεψη στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΖΑ Αχαϊας και των Βουλευτών του νομού, με το νέο Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσα, αποφασίστηκαν τα εξής: Αρχικά, μέλη των ΜΚΟ, της Ύπατης Αρμοστείας και του Υπουργείου θα καταγράψουν τους μετανάστες. Ύστερα θα διακριβώσουν πόσοι από αυτούς έχουν έγγραφα παραμονής, ποιοι τα έχασαν ενώ τα δικαιούνται και ποιοι δεν έχουν καθόλου.  Εδώ, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική.

Ακολούθως, θα επιχειρηθεί με ήπια αστυνομική βοήθεια, αφού πρώτα μιλήσουν με τους αλλοδαπούς στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ΜΚΟ και Ύπατης Αρμοστείας, οι νόμιμοι μετανάστες να μεταφερθούν σε οργανωμένο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αττική. Θεωρείται δεδομένο πως οι μετανάστες που θα μεταφερθούν εκεί αγγίζουν το 70% του συνολικού αριθμού που βρίσκεται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Παράλληλα, θα ενταθεί η περιφρούρηση εντός (λιμενικοί) και εκτός λιμανιού (αστυνομία), με τη συνδρομή των σωμάτων ασφαλείας πλέον να είναι περισσότερο κατασταλτική, ώστε να δοθεί το μήνυμα πως από το λιμάνι δύσκολα περνάει πλέον κάποιος.

Τα παραπάνω, θα πλαισιωθούν από τη γενικότερη ενίσχυση του λιμανιού, όπως ο διπλός φράκτης και τα μέτρα που ήδη έχουν εξαγγελθεί.

Επιπροσθέτως, θα επιχειρηθεί αργότερα η απομάκρυνση μεταναστών που θα ξαναγυρίσουν ή θα έχουν παραμείνει στην Πάτρα, από το πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου, στο πλαίσιο των εργασιών που θα ξεκινήσουν εκεί για τη δημιουργία του νέου διοικητηρίου της Περιφέρειας, όπως εξήγγειλε από την Πάτρα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και όχι γιατί το κτίριο είναι επικίνδυνο (στεγάζονται εκεί υπηρεσίες του Δήμου).

Ο σχεδιασμός θα πρέπει σύμφωνα με το Υπουργείο να έχει αποτελέσματα έως το Πάσχα. Κινείται σε μία λογική όχι άμεσων κατασταλτικών μέτρων, αλλά του να διαδοθεί στους κύκλους των μεταναστών πως η Πάτρα πλέον δε αποτελεί παράνομη πύλη εξόδου προς την Ιταλία.

Βέβαια, καταλαβαίνει κάποιος πως η μεταφορά των μεταναστών ίσως δεν θα είναι βελούδινη, εάν δεν γίνει συνεναιτικά, αφού μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις από τους αλλοδαπούς.

Στελέχη της αντιπολίτευσης κρίνουν τον σχεδιασμό του Υπουργείου ως ήπιο και αναφέρουν πως δεν θα έχει απτά αποτελέσματα, αφού οι μετανάστες θα ξαναγυρίσουν στην Πάτρα.

Έχει διαβαστεί 1907 φορές