Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: «Αδιαφάνεια» στο ταμείο των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, καταγγέλλουν συνδικαλιστές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: «Αδιαφάνεια» στο ταμείο των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, καταγγέλλουν συνδικαλιστές

από Αλέξανδρος Κογκόλης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: «Αδιαφάνεια» στο ταμείο των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, καταγγέλλουν συνδικαλιστές

Η Απάντηση του Σωματείου

Το… έλα να δεις επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στο Ρίο, μεταξύ συνδικαλιστών, για τα οικονομικά του Σωματείου Εργαζομένων.

Το παρασκήνιο φουντώνει, με τις «μαχαιριές», πολλές εκ των οποίων πισώπλατες, μεταξύ στελεχών -της ίδιας μάλιστα παράταξης- να μη σταματούν.

Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να τονίσουμε πως στο νοσηλευτικό ίδρυμα λειτουργούν 3 κυλικεία, που το ένα εξ αυτών διαχειρίζεται οικονομικά από το σωματείο εργαζομένων, ενώ τυπικά εξυπηρετεί μόνο αυτούς. Από τα έσοδά του διοργανώνονται εκδρομές, χοροί, χορηγούνται δωροεπιταγές στους εργαζομένους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δίδονται και φιλοδωρήματα με καλό σκοπό.

Το κυλικείο -με τα χιλιάδες ευρώ έσοδα το μήνα- σύμφωνα με το λεγόμενα των εργαζομένων έχει ΑΦΜ, με αγορανομικά υπεύθυνο τον εκάστοτε πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων και διαχειριστικό υπεύθυνο, χωρίς ωστόσο να έχει συσταθεί μη κερδοσκοπική εταιρία.

Η παραχώρηση του κυλικείου στους εργαζομένους είχε γίνει παλιότερα από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως, το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο έχει δύο ταμεία, το ένα από το εν λόγω κυλικείο και το άλλο από και για τις εισφορές.

Διευκρινίζουμε πως, αυτή τη στιγμή, τη πλειοψηφία του σωματείου έχει η ΔΑΚΕ, η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγγελίες παρατάξεων, κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων, όσο και συνελεύσεων, υπάρχουν μαύρες τρύπες -μεγάλου μεγέθους- στο ταμείο που προέρχεται από το κυλικείο. Ο λόγος για πολλές χιλιάδες ευρώ. Η παράταξη του ΚΚΕ έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί άμεσα οικονομικός απολογισμός, ενώ η ΝΕΑ ΔΑΚΕ και άλλες παρατάξεις, να καταφθάσουν άμεσα ορκωτοί λογιστές. Οι συνδικαλιστές μιλούν για μια διαχρονική αδιαφάνεια στα οικονομικά του σωματείου, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για εσωτερικούς δανεισμούς…αλλά αγύριστους. Η καταγγελίες δεν αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα, ωστόσο απαντήσεις δεν έχουν δοθεί. Οι ψίθυροι και οι μουρμούρες αιωρούνται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και στοιχειώνουν διοικήσεις, συνδικαλιστές και παρατάξεις.

Τα στόματα μέχρι ώρας παραμένουν ερμητικά κλειστά, ενώ δεν αποκλείεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lepanto, να υπάρξει άμεσα οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος, αφού οι καταγγελίες, ανώνυμες και μη είναι πάμπολλες.

Αποκαλυπτικό της καταστάσεως που επικρατεί, το γεγονός πως, το 2014 το κυλικείο παρουσίασε έσοδα της τάξεως των 35.000 ευρώ, σύμφωνα με τον τότε διαχειριστικό υπεύθυνο, ενώ πριν αναλάβει παρέλαβε μόνο 4.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό.

Το φαγοπότι, που σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, σε διοικητικά συμβούλια και συνελεύσεις, έχει πραγματοποιηθεί, έχει φτάσει στα αυτιά ανώτατων στελεχών του Υπουργείου Υγείας, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lepanto, ενήμερη είναι και η ηγεσία της ΝΔ η οποία -εάν υπάρξουν ενδείξεις προς αρνητική πλευρά και αφορούν στελέχη της- αναμένεται να προχωρήσει σε μαζικές καρατομήσεις!

Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Έχει διαβαστεί 2342 φορές