Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Στο "συρτάρι" του Δήμου μελέτη της ΕΡΓΟΣΕ για τη σιδηροδρομική γραμμή»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Στο "συρτάρι" του Δήμου μελέτη της ΕΡΓΟΣΕ για τη σιδηροδρομική γραμμή»

από Αλέξανδρος Κογκόλης

«Δεν θα υψωθούν τείχη»

Νέα δεδομένα σε σχέση με τη χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής, στην Πάτρα, δημιουργεί η αποκάλυψη του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Πόλη», Κώστα Χριστόπουλου, στην τηλεόραση του Lepanto, για την ύπαρξη νέας μελέτης από την ΕΡΓΟΣΕ, που βρίσκεται στο «συρτάρι» της Δημοτικής Αρχής.

Η νέα μελέτη, προβλέπει τη διέλευση του τρένου από το Ρίο έως την περιοχή της Αγυιάς, μέσω ανοιχτού ορύγματος. Με τον τρόπο αυτό δεν θα υψωθούν ψηλά τείχη, τα οποία όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι του Προαστίου, του Καστελλοκάμπου και η Δημοτική Αρχή, θα κόβουν την Πάτρα στη μέση.

Επιπροσθέτως, από την Αγυιά έως τον Άγιο Ανδρέα η γραμμή θα είναι υπογειοποιημένη, ενώ από εκεί έως το νέο λιμάνι με ανοιχτό ξανά όρυγμα.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο, μέσω της συγκεκριμένης χάραξης, που προτείνει η ΕΡΓΟΣΕ, αλλά η δημοτική αρχή δεν δημοσιεύει, μπορούν να καμφθούν όλες οι αντιδράσεις και το έργο να προχωρήσει. "Η δημοτική αρχή όμως προτιμά να μην ολοκληρωθεί το έργο, που θα επιφέρει ανάπτυξη, μόνο και μόνο για κομματικούς λόγους, στο πλαίσιο μια στείρας αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση", τονίζει ο κ. Χριστόπουλος.

 

 

Έχει διαβαστεί 1378 φορές