Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Βγάζει... "χρυσό" το λιμάνι της Πάτρας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Βγάζει... "χρυσό" το λιμάνι της Πάτρας

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Βγάζει... "χρυσό" το λιμάνι της Πάτρας

Εκτίναξε τη συνολική κερδοφορία των λιμανιών στο ασύλληπτο 1.227%

Αισθητή αύξηση της κερδοφορίας το 2016 παρουσίασε η συντριπτική πλειοψηφία των Οργανισμών Λιμένων, όπου το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο μοναδικός μέτοχος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Ταμείο ο μέσος όρος αύξησης, εξαιρουμένου του λιμανιού της Πάτρας, φθάνει το 112%. Μαζί με της Πάτρας φθάνει στο ασύλληπτο 1.227%, αφού ο Οργανισμός με έδρα την αχαϊκή πρωτεύουσα έκλεισε με κέρδη το 2016. Ωστόσο η τόσο μεγάλη διαφορά προκύπτει από λογιστικές εγγραφές παγίων στοιχείων του έτους 2015, όπου ο Οργανισμός παρουσίασε ζημία 12.384.127 ευρώ.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ «η αισθητή βελτίωση της κερδοφορίας των περιφερειακών λιμένων το 2016 ήταν αποτέλεσμα της καλής διαχείρισης από τις διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων, μέσω της περιστολής κόστους, της βελτιστοποίησης των λειτουργιών και της εφαρμογής καλών πρακτικών στο πλαίσιο μιας κεντρικής διαχείρισης που γίνεται και με τη συνδρομή του ΤΑΙΠΕΔ».

Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, έξι λιμάνια (Βόλος, Ελευσίνα, Καβάλα, Κέρκυρα, Ραφήνα, Αλεξανδρούπολη) καταγράφουν θετικό πρόσημο για το 2016.

Αναλυτικά τα στοιχεία

 

Έχει διαβαστεί 1488 φορές