Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Εικονικά διαζύγια λόγω… κρίσης στη Ναύπακτο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Εικονικά διαζύγια λόγω… κρίσης στη Ναύπακτο

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Εικονικά διαζύγια λόγω… κρίσης στη Ναύπακτο

Χωρίζουν για να μην πληρώνουν

Η οικονομική κρίση «χτυπά» και τις σχέσεις των ζευγαριών καθώς, τα τελευταία χρόνια, τα διαζύγια καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση. Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και τα ζευγάρια καταλήγουν στο γραφείο του δικηγόρου.

Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό –συμβαίνει κατά κόρον και στη Ναύπακτο- πως σε πολλές περιπτώσεις ζευγάρια χωρίζουν μόνο στα χαρτιά για να ξεφύγουν από την εφορία, τις τράπεζες ακόμη και για να εισπράξουν προνοιακά επιδόματα!

Στις περιπτώσεις των συναινετικών «εικονικών» διαζυγίων, μετά την έκδοση η γυναίκα (ή και ο άνδρας) πλέον μπορεί να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα της, χωρίς να κινδυνεύει να παρακρατηθούν χρήματα λόγω χρεών του πρώην συζύγου της. Επιπλέον, μπορεί να ενταχθεί σε προγράμματα καταβολής επιδομάτων και να τύχει ευνοϊκών ρυθμίσεων, ως δικαιούχος βάσει νόμου, καθώς η οικογένεια της πλέον χαρακτηρίζεται μονογονεϊκή!

Μάλιστα τις περισσότερες φορές, οι επαγγελματίες έχουν ήδη φροντίσει να «μεταφέρουν» σε παιδιά και συζύγους τα περιουσιακά τους στοιχεία, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο της κατάσχεσης ή του πλειστηριασμού της κινητής ή ακίνητης περιουσίας λόγω των δικών του ληξιπρόθεσμων οφειλών..

«Αυτό που μπορώ με βεβαιότητα να πω είναι ότι υπάρχουν διαζύγια. Και ιδίως αυτή η εποχή «γεννά» διαζύγια. Η κρίση έχει δείξει το σκληρό πρόσωπό της και στο θεσμό της οικογένειας και ως εκ τούτου παρατηρείται μια αύξηση των διαζυγίων (μικρή η μεγάλη εξαρτάται απο τον τόπο, τις συνθήκες κλπ). Δεν είναι εύκολο να μιλήσουμε για εικονικό διαζύγιο, διότι τα κίνητρα τα πραγματικά που οδηγούν στη λύση του γάμου, δεν είναι δυνατό να τα γνωρίζουμε. Μπορεί να είναι υπαρκτά (δηλαδή προβλήματα σημαντικά στο γάμο). Μπορεί να είναι και λιγότερο σημαντικά , απλά, να προκρίνουν αυτοί, για λόγους που ξέρουν οι ίδιοι, οτι ένα διαζύγιο θα του προσφέρει πρακτικές λύσεις», δήλωσε σχετικά για το θέμα στη "Ν" ο δικηγόρος Βασίλειος Γκίζας.  

Πτώση παρατηρείται στα κατ’ αντιδικία διαζύγια στη Ναύπακτο. Οι αγωγές και τα ασφαλιστικά μέτρα την τελευταία διετία έχουν μειωθεί τόσο λόγω της κρίσης, όσο και των εξόδων που απαιτούνται για μια δικαστική διαμάχη. Πάντως, από τις έρευνες προκύπτει ότι διαχρονικά βασικές αιτίες διαζυγίων εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που οδηγούν και σε ασυμφωνία χαρακτήρα, είναι η διάψευση των προσδοκιών από το έτερον ήμισυ, η ανδρική απιστία, η ανία και η ζήλια.

Έχει διαβαστεί 2819 φορές