Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ενας Πατρινός στη συμμορία των ληστών με τις μηχανές – Πώς δρούσαν (ΦΩΤΟ & VIDEO)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ενας Πατρινός στη συμμορία των ληστών με τις μηχανές – Πώς δρούσαν (ΦΩΤΟ & VIDEO)

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ενας Πατρινός στη συμμορία των ληστών με τις μηχανές – Πώς δρούσαν (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Είχαν διαπράξει τουλάχιστον έξι ληστείες στην Ηλεία

Στην δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα με εντολή εισαγγελέα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των μελών της συμμορίας που διέπραττε ληστείες, έξι από αυτές στην Ηλεία, με λεία τεράστια ποσά

Μέλος της συμμορίας και γνωστός 32χρονος πρωταθλητής με διεθνείς διακρίσεις σε αγώνες με μοτοσικλέτες.

Η αστυνομία έδωσε επίσης στην δημοσιότητα και αποκαλυπτικό βίντεο το οποίο δείχνει τον τρόπο δράσης τους.

Ακόμα και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ενεπλάκη στις έρευνες για την εξάρθρωση της μεγάλης ληστρικής συμμορίας, στην οποία συμμετείχε ο γνωστός πρωταθλητής με διεθνείς διακρίσεις σε αγώνες ταχύτητας μοτοσικλετών.

Σε πολλές παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί αδυνατούσαν να ακολουθήσουν τον 32χρονο πρωταθλητή, καθώς κινούταν με μοτοσικλέτα, πάντα με μεγάλες ταχύτητες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αδυνατούν να ακολουθήσουν.

Κατά συνέπεια, σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε η συμβολή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τα εξελιγμένα μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να εντοπίζει το στίγμα του συγκεκριμένου ατόμου, μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Πρόκειται για τους:

 

1. ΜΠΑΛΤΑ Χρήστο του Ευαγγέλου και της Δήμητρας, γεννηθέντα στις 14-1-1965 στην Αθήνα

2. ΔΕΔΕ Τρύφωνα του Αναστασίου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 11-9-1969 στον Πειραιά

3. ΤΣΑΚΝΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και Κλεονίκης, γεννηθέντα στις 21-2-1984 στην Νίκαια

4. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ Χαράλαμπο του Γεωργίου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 15-1-1985 στην Αθήνα

5. ΜΠΑΛΤΑ Ευάγγελο του Χρήστου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 22-6-1988 στο Μαρούσι

Δεν έχει ακόμα συλληφθεί ο Ανδρέας Κότσας του Γεωργίου και της Αντριάννας – Αλεξάνδρας, γεννηθείς στις 18-9-1986 στην Πάτρα.

Η δράση των ληστών

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση, τουλάχιστον την τελευταία διετία και διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Ηλείας και της Κρήτης, με βασικό χαρακτηριστικό τη χρήση μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης (modus operandi), προέκυψε ότι τα μέλη της είχαν κατανείμει μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, δρώντας μεθοδικά και οργανωμένα, ως ακολούθως :

  • τα δυο αρχηγικά μέλη (52χρονος και 48χρονος), λειτουργούσαν ως επιχειρησιακοί συντονιστές, επιλέγοντας τους στόχους, τους τρόπους, τους χρόνους της ένοπλης επίθεσης και τέλος τα δρομολόγια διαφυγής,

  • ο 33χρονος, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας στην εμπορία μοτοσυκλετών και τις γνώσεις στην κλοπή οχημάτων, πέραν της συμμετοχής του στις ληστείες, παρείχε στην οργάνωση τις μοτοσικλέτες και την τεχνογνωσία για πλαστογράφηση πινακίδων, ενώ

  • ο 32χρονος «στρατολογήθηκε», λόγω των ιδιαιτέρων ικανοτήτων του στη γρήγορη οδήγηση μοτοσικλετών, ως επαγγελματίας αθλητής αγώνων ταχύτητας, με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθότι έχουν συλληφθεί και εκτίσει ποινές κάθειρξης για παρόμοια αδικήματα, ενώ διέπονταν από ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, λόγω του ταυτόχρονου εγκλεισμού τους σε σωφρονιστικό κατάστημα, κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και λόγω της διαμονής τους στην ίδια περιοχή.

Ως «ορμητήριό» τους, χρησιμοποιούσαν αποθήκη και παρκινγκ σε περιοχή του Πειραιά, όπου συγκεντρώνονταν πριν και μετά από κάθε ενέργειά τους. Τα μέρη αυτά τα χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα ως κρησφύγετα και «καβάτζες», αφού εκεί απέκρυπταν μοτοσικλέτες, οπλισμό και τα «επιχειρησιακά» τους ρούχα.

Έχει διαβαστεί 1583 φορές