Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Έρχεται Πάτρα ο Αλ. Τσίπρας - Πατρών-Πύργου, Ριγανόκαμπος και τρένο τα «όπλα» της κυβέρνησης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Έρχεται Πάτρα ο Αλ. Τσίπρας - Πατρών-Πύργου, Ριγανόκαμπος και τρένο τα «όπλα» της κυβέρνησης

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Έρχεται Πάτρα ο Αλ. Τσίπρας - Πατρών-Πύργου, Ριγανόκαμπος και τρένο τα «όπλα» της κυβέρνησης

Ψηλά στην ατζέντα το «ανατολικό πάρκο»

Την Αχαϊα και τη Δυτική Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας το επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των περιοδειών που ήδη ξεκίνησε προσφάτως από την Κρήτη, για την «επιθεώρηση» της πορείας των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα υλοποιηθούν στις Περιφέρειες.

Οι προεκλογικές στην ουσία επισκέψεις αυτές έχουν στόχο την επικοινωνία των αναπτυξιακών έργων πνοής που υλοποιεί η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες, σημαντικές για τις τοπικές κοινωνίες, όπως για παράδειγμα στην Πάτρα η απόδοση του θαλασσίου μετώπου.

Όταν συμβασιοποιηθούν οι εργολαβίες

Για ότι αφορά την Αχαϊα και την Πάτρα, η καταλληλότερη ημερομηνία άφιξης του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με τοπικά και κεντρικά στελέχη θα ήταν στα μέσα του φθινοπώρου, κατά την περίοδο της συμβασιοποίησης των εργολαβιών της Πατρών-Πύργου, δεδομένου ότι στα τέλη του Σεπτέμβρη θα περάσουν και οι 8 από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ. Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο και να ξεκινήσει το έργο εντός του 2018 θα πρέπει να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τις 4 εργολαβίες του ομίλου Καλογρίτσα. Εάν όντως τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις (λογικά από την Αχαϊα), δυναμώνοντας έτσι το προφίλ της κυβέρνησης σε ότι αφορά στα μεγάλα έργα, σε συνδυασμό βεβαίως με την υλοποίηση και των υπόλοιπων οδικών αξόνων, την Κορίνθου-Πατρών και την Ιόνια Οδό.

Ψηλά στην ατζέντα ο Ριγανόκαμπος

Επιπροσθέτως, καλές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από το γραφείο της Υφυπουργού Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου, σχετικά με την παραχώρηση στον Δήμο Πατρέων της έκτασης του παλιού σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο, που ανήκει στην ΕΤΑΔ (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ). Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Παπανάτσιου χειρίζεται στενά το θέμα, μετά και τη επιτυχία της απόδοσης του παραλιακού μετώπου, ύστερα από συνεργασία όλων των δυνάμεων.

Οι κάτοικοι του ανατολικού διαμερίσματος ζητούν μετεγκατάσταση των ρομά από τον χώρο, την παραχώρησή του για ανάπλαση και δημιουργία πάρκου, όπως στη νότια πλευρά της πόλης, για κάτι που είναι θετικός και ο Δήμος Πατρέων.

Θυμίζουμε πως, σε πρόσφατη συνάντηση των κατοίκων με τον  Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αθ. Δημάκη, για το θέμα της παραχώρησης χρήσης της έκτασης του παλιού σκουπιδότοπου, παρουσία και εκπροσώπου της ΕΤΑΔ, αλλά και του βουλευτή Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Σπαρτινού, ο οποίος πιέζει επί του θέματος, υπήρξε δέσμευση από τον κ. Δημάκη για συνεργασία με την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου και τον ενδιαφερόμενο Δημόσιο φορέα (Δήμο Πατρέων) ώστε να ξεπεραστούν διαδικαστικά θέματα και να γίνει πραγματικότητα η παραχώρηση.

Οπωσδήποτε, η απόδοση αυτή, θα είναι ακόμη ένα όπλο στην φαρέτρα του κ. Τσίπρα, για τα ζητήματα της Αχαϊας, όπως και η άφιξη του τρένου στο λιμάνι της Πάτρας, το 2023.

Έχει διαβαστεί 1586 φορές