Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Nαύπακτος: Ευρεία σύσκεψη για τη μεταφορά του ΙΚΑ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Nαύπακτος: Ευρεία σύσκεψη για τη μεταφορά του ΙΚΑ

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Nαύπακτος: Ευρεία σύσκεψη για τη μεταφορά του ΙΚΑ

Δυναμικές κινητοποιήσεις από φορείς και επαγγελματίες

Σωρεία αντιδράσεων  για την μεταφορά του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ στο Μεσολόγγι με φόντο την αδράνεια των κυβερνητικών βουλευτών της περιοχής! Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ (πρωην ΙΚΑ) και σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα το οποίο προωθείται για έγκριση και ψήφιση, το ΕΦΚΑ Ναυπάκτου υποβαθμίζεται από Διεύθυνση σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης υπαγόμενο στην Τοπική Διεύθυνση Μεσολογγίου. Ενώ θα περίμενε κανείς, τώρα που το κατάστημα του ΙΚΑ στη Ναύπακτο, ενσωματώνει πλέον όλους τους ασφαλισμένους να ενδυναμωθεί, η κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια και πιο συγκεκριμένα τη μεταφορά του στο Μεσολόγγι με τους ασφαλισμένους της Ναυπακτίας, να πρέπει να κάνουν «ταξίδι « ώστε να εξυπηρετηθούν! Στοιχείο που καταδεικνύει το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων στην περιοχή, είναι μεγαλύτερος από αυτό των ασφαλισμένων στο Μεσολόγγι, λόγος για τον οποίο, με τη σύσταση του ΕΦΚΑ μετονομάστηκε σε ΄Β Υποκατάστημα Μισθωτών Αιτωλοακαρνανίας ενώ το Μεσολόγγι είναι το ΄Γ Υποκατάστημα.

Οι ασφαλισμένοι εργοδότες, πρώην ΙΚΑ, ελεύθεροι επαγγελματίες ΟΑΕΕ, αγρότες ΟΓΑ, ανεξάρτητοι απασχολούμενοι ΕΤΑΑ, στην περιοχή του Δήμου Δωρίδας μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται και φορολογικά και ασφαλιστικά από τις υπηρεσίες του Δήμου Ναυπακτίας. Με το νέο οργανόγραμμα θα εξυπηρετούνται από τον ΕΦΚΑ Άμφισσας η οποία βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων! Μπορεί το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ να έχει σαν στόχο την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και τη μείωση του κόστους λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης αλλά στη περίπτωση της Ναυπάκτου δεν έχουν ληφθεί υπόψιν σοβαρά στοιχεία, όπως τα προαναφερθέντα, καθώς και ότι το κατάστημα της Ναυπάκτου είναι ιδιόκτητο δηλαδή μηδέν κόστος!

Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, οι ασφαλισμένοι στην Δωρίδα μεταφέρονται στην Άμφισσα και της Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι. Η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες βάζει το θέμα σε διαβούλευση εξπρες και μετά σχεδιάζει να το περάσει από την Βουλή. Αυτό το σχέδιο όμως βρίσκει αντίθετους τους επαγγελματίες και τους φορείς της Ναυπάκτου που αυτή την φορά, ετοιμάζονται να αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις με Εθνική απήχηση. Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα αναμένεται να θέσει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος μάλιστα ανέλαβε να κλείσει ραντεβού στους φορείς με την Υπουργό κα Αχτσιόγλου, λόγω αδυναμίας των κυβερνητικών βουλευτών. Μέσω ψηφίσματος, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ζητούν από τη Δημοτική «την άμεση σύσταση Επιτροπής αγώνα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ναυπακτίας, η οποία να εξουσιοδοτηθεί να μεταφέρει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας προς την Κυβέρνηση και να συντονίσει τις προσπάθειες για τη επίλυση του παραπάνω προβλήματος. Ζητάμε ομόφωνα από την πολιτεία την παραμονή του ΕΦΚΑ  στην Ναύπακτο και τη λειτουργία του ως Διεύθυνση και όχι ως Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης. Στο παραπάνω αίτημά μας ζητάμε τη συμπαράσταση και στήριξη των Βουλευτών των Νομών Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας, καθώς επίσης τη συμπαράσταση και στήριξη με λήψη απόφασης των Δημοτικών Συμβουλίων  Δήμου Ναυπακτίας, Δήμου Δωρίδας, του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δ.Σ του  Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του Δ.Σ του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας» Ανατριχίλα προκαλούν τα στοιχεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδος, σχετικά με τους άνεργους συμπολίτες μας, οι οποίοι φτάνουν στον αριθμό-ρεκόρ 4.000! Την ίδια ώρα που οι υπηρεσίες του ΙΚΑ «μεταναστεύουν» στο Μεσολόγγι, με τον κρατικό μηχανισμό να «απογυμνώνει» τη Ναύπακτο.

 

Έχει διαβαστεί 1690 φορές