Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Καίγεται η Ηλεία – 4 πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Καίγεται η Ηλεία – 4 πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Καίγεται η Ηλεία – 4 πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία

Την κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά η Περιφέρεια

Τρεις νέες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στο Νομό Ηλείας, μετά τη φωτιά που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή Κρυονέρι Αμαλιάδας. οι νέες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στις περιοχές Ανδρώνι, Μέλισσα Αμαλιάδας και στο Στρέφι του Δήμου Πύργου.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απ. Κατσιφάρας είπε ότι ζητήθηκε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όλη η περιφερειακή ενότητα Ηλείας», μετά την ολοκλήρωης της συνεδρίασης του νομαρχιακού οργάνου.

Αναφερόμενος στις φωτιές, ο Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι «το γεγονός πως εκδηλώθηκαν στην Ηλεία τέσσερις φωτιές μέσα σε λίγες ώρες, μας προκαλεί ανησυχία».

Σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια του οικισμού Περιστέρι. Όσον αφορά τις άλλες τρεις πυρκαγιές, η μεγαλύτερη είναι στην περιοχή Ανδρώνι.

Για τη αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχειρούν περίπου 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με 26 άτομα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα τύπου «Έρικσον» και «Σινούκ», καθώς και αεροπλάνα τύπου PZL. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας, των Δήμων, αλλά και ιδιωτών.

Στο μεταξύ σώθηκε το χωριό Ανάληψη Ηλείας καθώς Πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν να αποτρέψουν την είσοδο της φωτιάς στον οικισμό.

Σημειώνουμε πως υπήρξαν κάποιες καταγγελίες προς την Πυροσβεστική ότι κάτοικος επιχείρησε να κάψει ξερά χόρτα.

 

Έχει διαβαστεί 1570 φορές