Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα για το θαλάσσιο μέτωπο ο Π. Κουρουμπλής - Αποκλειστική συνέντευξη στο Lepanto
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα για το θαλάσσιο μέτωπο ο Π. Κουρουμπλής - Αποκλειστική συνέντευξη στο Lepanto

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα για το θαλάσσιο μέτωπο ο Π. Κουρουμπλής - Αποκλειστική συνέντευξη στο Lepanto

Τι είπε για Ρίο-Αντίρριο

Χωρίς να δώσει σαφή χρονοδιαγράμματα για την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου, αναφέρθηκε στο θέμα χθες, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην τηλεόραση του Lepanto, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλής, o οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε πως πως όλα βαίνουν καλώς, αφού υπάρχει η πολιτική βούληση από την κυβέρνηση.

Η μόνη δέσμευση του Υπουργού ήταν αορίστως η παραχώρηση της έκτασης, μέσα στο 2017, στους πατρινούς.

Ωστόσο, σημειώνουμε ξανά πως για την οριστική παραχώρηση απαιτούνται δύο ακόμη βήματα.

Το πρώτο είναι η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης του 2001, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ανώνυμης Εταιρείας ΟΛΠΑ. Με τη σύμβαση αυτή, έχει παραχωρηθεί για χρήση και εκμετάλλευση, μέχρι το 2042, όλο το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, από τον ποταμό Γλαύκο περίπου, έως τον ποταμό Μείλιχο. Για να μειωθεί έστω και κατά ένα μέτρο αυτή η παραχώρηση, είναι αναγκαία η τροποποίηση εκείνης της Σύμβασης. 

Το δεύτερο βήμα είναι το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών να καλέσει το Δήμο Πατρέων και να συμφωνήσουν στην  υπογραφή Οριστικής  Σύμβασης Παραχώρησης, στην οποία περιέχεται το όλον ή τμήμα του θαλασσίου μετώπου, που σε πρώτη φάση έχει αποχαρακτηριστεί από λιμενική ζώνη και σε δεύτερη έχει επανέλθει καθαρό στο Ελληνικό Δημόσιο.

ΓΙΑ ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ

Επιπροσθέτως, όσον αφορά την πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής τόνισε πως, θα καταφθάσει μέσα στο Μάρτιο ένα ακόμη αμφίδρομο πλοίο, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθουν κι άλλα, ώστε ο συνολικός αριθμός να φτάσει τα 11 με 12.

Έχει διαβαστεί 1404 φορές