Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ναύπακτος: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» για τη Nostos 2017
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ναύπακτος: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» για τη Nostos 2017

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ναύπακτος: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» για τη Nostos 2017

«Μπαράζ» ανακοινώσεων

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για την εναλλακτική έκθεση τουρισμού Nostos 2017 (13-16 Οκτωβρίου), με την κόντρα μεταξύ Δημοτικής Αρχής Ναυπακτίας και αντιπολίτευσης να μην καταλαγιάζει.

Για απίστευτες μεθοδεύσεις κάνει λόγο η ΑΔΚΝ του Γ. Μπουλέ, σε ότι αφορά τον διαγωνισμό για τη τέντα και για την προμήθεια εξοπλισμού από την δημοτική αρχή για τη Nostos και τα παζάρια και μιλάει για «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΚΝ:

«Συνεχίζονται οι τακτικισμοί και το έλλειμμα Διαφάνειας
Η δημοτική αρχή έχει στο ενεργητικό της τρεις διοργανώσεις για τα παζάρια και μία διοργάνωση της έκθεσης ΝΟΣΤΟΣ. Σε κάθε διοργάνωση αποκαλύπτεται και κάτι το ξεχωριστό!
Ως αντιπολίτευση καταγγέλλουμε κάθε χρόνο τα κακώς κείμενα και τις σκοπιμότητες που υπηρετεί η δημοτική αρχή με τις πολιτικές της σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου.
Η περσινή διοργάνωση άφησε πολλά σημεία αδιαφάνειας και είχαμε την ελπίδα ότι φέτος δεν θα επαναλαμβάνονταν οι ίδιες τακτικές. Πέσαμε έξω. Στην οικονομική επιτροπή συζητήθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την τέντα (επιτέλους η ίδια τέντα θα στεγάσει και τα Παζάρια και την ΝΟΣΤΟΣ και θα πληρωθεί μία φορά), και τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί.
Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ήταν δύο, ο ένας ωστόσο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ γιατί δεν πληρεί την επί ποινή αποκλεισμού προϋπόθεση του Άρθρου 10 της διακήρυξης σύμφωνα με την οποία οι συμμετέχοντες έπρεπε να έχουν προϋπηρεσία στην Διοργάνωση Εκθέσεων τουλάχιστον 10 έτη (όπως αυτή θα προκύπτει από την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας). Ο συμμετέχων που αποκλείστηκε έχει έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας την 11/10/2011. Είχε όμως ανάλογη δραστηριότητα με άλλη εταιρική επωνυμία στο παρελθόν. Για να καλύψει την απαίτηση της 10ετούς προϋπηρεσίας, υπέβαλε την προηγούμενη ανάλογη εμπειρία σε εταιρεία της οποίας κατέχει το 50% ως ετερόρρυθμο μέλος, με έτος ίδρυσης το 2009. Όμως ακόμα και με τη χρήση της δανείζουσας εμπειρίας, η συνολική προϋπηρεσία της εν λόγω εταιρείας, δεν ξεπερνά τα οκτώ έτη.
Έτσι παρέμεινε ο ένας διαγωνιζόμενος, ο οποίος κατά σύμπτωση είχε αναλάβει και τις προηγούμενες διοργανώσεις.
Ο κ. Τσέλιος κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ψήφισε ΚΑΤΑ, αιτιολογώντας ότι ο όρος της διακήρυξης που αναφέρει ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν 10ετή προϋπηρεσία δείχνει υπερβολικός, καταχρηστικός και πιθανόν παράνομος.
Αυτά είναι τα δεδομένα από τα οποία όμως προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
• Πώς διασφαλίζεται η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που επικαλείται η δημοτική αρχή, όταν στη διακήρυξη του διαγωνισμού μπαίνουν όροι καταχρηστικοί, «φωτογραφικοί»;
• Η δεκαετής προϋπηρεσία από την έναρξη της επαγγελματικής δραστηριότητας αποδεικνύει την επαγγελματική εμπειρία και δεξιότητα ενώ η οκταετής ανάλογη εμπειρία πρέπει να αποτελεί λόγο αποκλεισμού;
• Ποιος είναι πιο έμπειρος και πιο ικανός αυτός που έχει δέκα χρόνια εμπειρία σε μικροκατασκευές για παράδειγμα ή κάποιος που έχει λιγότερα χρόνια αλλά εμπειρία σε μεγάλα έργα;
• Η ποιότητα εργασιών και ο επαγγελματισμός αποδεικνύονται μόνο από τα χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας;
• Αν δεν είχαν μπει φωτογραφικοί όροι δεν θα λαμβάνονταν υπόψη στην αξιολόγηση πέρα από την εμπειρία και οι οικονομικές προσφορές τους;
Η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά επιμένει με τους τακτικισμούς της και τα τερτίπια της να προσβάλλει τη νοημοσύνη μας και να αποδεικνύεται ανακόλουθη στις δήθεν δεσμεύσεις της για ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Ελπίζουμε έστω και τώρα να προηγηθεί το συμφέρον των δημοτών και η δημοτική αρχή να επαναλάβει τον διαγωνισμό με καθαρούς και ισότιμους όρους».

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής

«Η Α.Δ.Κ.Ν. ως νοσταλγός του παρελθόντος, βρήκε ψεγάδια στην δημοπρασία για την έκθεση NOSTOS και τα παζάρια. Δεν το λέει καθαρά αλλά νοσταλγεί το καθεστώς της πλήρους παρανομίας, όταν τα παζάρια διεξάγονταν χωρίς σχεδόν καμία αδειοδότηση, χωρίς πυροπροστασία, χωρίς στατικό έλεγχο, χωρίς περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και σε συνθήκες παζαριού στο Μπαγκλαντές.
Φέτος η κατασκευή της τέντας θα έχει όλες τις αδειοδοτήσεις, ο κατασκευαστής της επιλέχθηκε με δημοπρασία και με κόστος αρκετά μικρότερο από τις προηγούμενες φορές.

Τους πείραξε όμως ότι στην διακήρυξη απαιτούσαμε οι υποψήφιοι κατασκευαστές να έχουν 10ετή εμπειρία και αποδεδειγμένη συνεργασία με δήμους και οργανισμούς στο παρελθόν. Στους συγκεκριμένους όρους της διακήρυξης που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν την δημοπρασία, κανείς δεν έφερε αντίρρηση, κανείς δεν έκανε ένσταση όπως είχε δικαίωμα.
Τώρα λοιπόν που μπαίνουμε στην τελική ευθεία, που διαφαίνεται άλλη μια πετυχημένη χρονιά για την NOSTOS και τα παζάρια, τώρα που η Ναύπακτος ετοιμάζεται να υποδεχθεί 10δες Δήμους και Περιφέρειες, επιχειρήσεις και επαγγελματίες του τουρισμού απ΄ όλον τον κόσμο, κάτι πρέπει να βρουν να πουν.

Τους πείραξε ότι με την διακήρυξη, εξασφαλίζουμε την ποιότητα της διοργάνωσης και αποτρέπουμε τον κίνδυνο να ξαναγυρίσουμε στα τσαντίρια ή στον τσίγκο και την τάβλα.
Ακολουθήσαμε όλη την νόμιμη διαδικασία εξασφαλίσαμε τα συμφέροντα του Δήμου με τον καλύτερο τρόπο.

Το παρελθόν της διοργάνωσης δεν θα επιστρέψει, τουλάχιστον όσο εμείς διοικούμε τον Δήμο.
Και μια τελευταία υπενθύμιση στους νοσταλγούς του παρελθόντος και αγαπητούς φίλους και συμπολίτες της Α.Δ.Κ.Ν.. η λέξη ¨ΝΟΜΙΜΟΝ¨ είναι η ίδια είτε την διαβάζεις από αριστερά προς τα δεξιά είτε ανάποδα.
Ας μην την χρησιμοποιούν λοιπόν όποτε και όπως θέλουν, το παρελθόν δεν τους βοηθάει».

Ωστόσο, το μπαράζ ανακοινώσεων συνεχίζεται, αφού η Δημοτική Παράταξη του κ. Μπουλέ, σημειώνει σε νέα της ανακοίνωση-απάντηση:

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η δημοτική αρχή προσπερνά την ΑΛΗΘΕΙΑ

Πανικόβλητη η δημοτική αρχή από την αποκάλυψη των όσων συμβαίνουν στο δήμο μας και φανερώνουν την πλήρη διάλυσή της,  προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για τις διαδικασίες στην επιλογή του εργολάβου που θα κατασκευάσει την τέντα για τη  ΝΟΣΤΟΣ και τα παζάρια.

Με την ανακοίνωσή της πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Θυμήθηκε τα τσαντίρια, τους τσίγκους και την τάβλα για να ξεγελάσει τους αναγνώστες και να οδηγήσει τη σκέψη τους στο παρελθόν αποφεύγοντας τα καυτά ερωτήματα του παρόντος.

Η δημοτική αρχή με όσα λαϊκίστικα γράφει σε ένα μόνο πράγμα στοχεύει. Να αποφύγει να απαντήσει στο μοναδικό ερώτημα. Γιατί απέκλεισε το δεύτερο εργολάβο με φωτογραφική διάταξη στη διακήρυξη;

Γιατί όλως τυχαίως ο μοναδικός ανάδοχος του διαγωνισμού είναι ο ίδιος που το 2016 για την ίδια κατασκευή που φιλοξένησε τα παζάρια και τη ΝΟΣΤΟΣ πληρώθηκε ξεχωριστά για κάθε διοργάνωση;

Η παράταξή μας στήριξε και στηρίζει κάθε προσπάθεια που βοηθάει το δήμο μας. Στηρίξαμε και στηρίζουμε την αναβάθμιση των παζαριών, τη ΝΟΣΤΟΣ και κάθε θετική πρωτοβουλία από όπου και αν προέρχεται εφόσον εξυπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου μας.

Η δημοτική αρχή Λουκόπουλου βλέπει μυωπικά το παρελθόν προσπερνώντας σκοπίμως το νοικοκύρεμα του δήμου και την άριστη οικονομική κατάσταση που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και της δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίζει θεσμούς.

Επίσης προσπερνά (γιατί άραγε;) το γεγονός ότι από την Οικονομική Επιτροπή στις 10/8/ 2017  ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ συζητήθηκε η κατάρτιση και η ψήφιση των όρων της διακήρυξης για τη στέγαση και τη μίσθωση του εξοπλισμού των Παζαριών και της Νόστος και ενώ απουσίαζε ο κ. Τσέλιος. Με τον τρόπο αυτό η δημοτική αρχή πέρασε τον φωτογραφικό όρο της διακήρυξης για δεκαετή προϋπηρεσία.

Ας ψάξουν αλλού λοιπόν ο  κ. Λουκόπουλος με τον κ. Καρακώστα για ευκολόπιστους οπαδούς που θα κλείνουν τα μάτια σε αυτά που συμβαίνουν  στο δήμο μας.

Οι δημότες γνωρίζουν πλέον τις τακτικές της δημοτικής αρχής και θα δώσουν την απάντηση στην κατάλληλη στιγμή.

Τα ψέματα και ο λαϊκισμός ως περιτύλιγμα για να τα συγκαλύπτει, δεν πείθουν κανένα.  Έχει και η ανοχή τα όριά της».

 

 

 

Έχει διαβαστεί 1595 φορές