Αρχική Ειδήσεις Τοπικά «Μπάχαλο» στην Ιόνια οδό - Ταλαιπωρούν ακόμη και… νεκρούς!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

«Μπάχαλο» στην Ιόνια οδό - Ταλαιπωρούν ακόμη και… νεκρούς!

από Αλέξανδρος Κογκόλης
«Μπάχαλο» στην Ιόνια οδό - Ταλαιπωρούν ακόμη και… νεκρούς!

Πολλές οι ελλείψεις....αλλά εγκαινιάζεται ξανά ο αυτοκινητόδρομος!

Ελλάς το μεγαλείο σου! Ποιος από εμάς δεν το έχει πει, αναφερόμενος σε κάτι πραγματικά τραγελαφικό, που μόνο στη χώρα μας θα συνέβαινε! Στην Ελλάδα του 2017 όπως φαίνεται, δε μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς προβλήματα, αλλά ούτε και να …. πεθάνει!

Ακόμα ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε προ ημερών και μάλιστα την ημέρα της κηδείας Ναυπάκτιου, στο Γαλατά. Ο αποθανών, μόνιμος κάτοικος του χωριού, λόγω ηλικίας, μετακόμισε στη Πρέβεζα για είναι κοντά στα παιδιά του. Εκεί, έφυγε πλήρης ημερών και η κηδεία του είχε προγραμματιστεί να τελεστεί στο Γαλατά, λίγες ημέρες αργότερα.

Άργησε μια ώρα η κηδεία!

Συγγενείς του εκλιπόντος, με το γραφείο τελετών, μπήκαν στην Ιόνια οδό και πήραν το δρόμο για τον Γαλατά. Οι πινακίδες κατεύθυνσης όμως δεν ήταν σαφείς και έτσι η σωρός έφτασε στο Αντίρριο, για να ξαναγυρίσει στο Γαλατά από τον παλιό δρόμο, προκαλώντας φυσικά την οργή των συγγενών που εκτός από το προσωπικό τους δράμα είχαν να αντιμετωπίσουν και τα τραγελαφικά του «αθάνατου» Ελληνικού κράτους.

«Ρωτώντας παν στη πόλη» οι ταξιδιώτες!

Για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, το φαινόμενο του να τους σταματάει κάποιος διερχόμενος οδηγός στο δρόμο, προκειμένου να τους ρωτήσει για το πως μπορεί να μπει στην Ιόνια οδό είναι σύνηθες. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που αυτοκίνητα σταματούν στη μέση του δρόμου, κυριολεκτικά στη μέση των κόμβων στο Αντίρριο, με τους οδηγούς να κοιτάζουν με απορία τις ταμπέλες, που περισσότερο αποτελούν σπαζοκεφαλιά, παρά διευκόλυνση.

Δεν υπάρχουν POS στα διόδια

Η σήμανση λοιπόν είναι ένα τρωτό σημείο για την Ιόνια Οδό. Δεν είναι δυστυχώς όμως μόνο αυτό. Ταξιδιώτες ανέφεραν στη «Ναυπακτία» πως στα διόδια της Οδού δεν έχουν ακόμη εγκατασταθεί τα POS για πληρωμή του αντιτίμου με πλαστικό χρήμα. Πολλοί είναι αυτοί που δεν κρατούν μετρητά, δεν έχουν ενημερωθεί επί του θέματος και αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Έτσι, υπογράφουν έγγραφο πως θα τακτοποιήσουν την οφειλή τους εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, γεγονός που απαιτεί αρκετό χρόνο, την ώρα που θέλουν να φτάσουν στον προορισμό τους.

«Τσουχτερό» το αντίτιμο

Μένοντας στα διόδια, αξίζει να αναφέρουμε πως το υψηλό αντίτιμό τους, σε όλους τους σταθμούς που θα λειτουργήσουν πλέον από Αντίρριο έως Ιωάννινα, «τσακίζει» τις τσέπες των οδηγών. Ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτούνται 12,45 ευρώ για την εν λόγω διαδρομή, χωρίς να υπολογιστεί η επιστροφή! Για το ταξίδι δε, από την Αθήνα στα Ιωάννινα, συμπεριλαμβανομένης και της Γέφυρας, απαιτούνται 37,25 ευρώ!

Κάνουν ξανά εγκαίνια… παρά τις ελλείψεις!

Όλα αυτά κι ενώ την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου της Ιονίας Οδού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η τελετή στην οποία θα παρευρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, θα λάβει χώρα στα Ιωάννινα, ενώ αν το επιτρέψει το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, θα υπάρξει στάση και στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο λόγος για τα επίσημα εγκαίνια, αφού ο αυτοκινητόδρομος εγκαινιάστηκε ξανά με «τυμπανοκρουσίες» λίγο πριν το περασμένο Πάσχα, υπό τον Υπουργό Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη.

Επιλέγουν τη παλιά Εθνική

Δεν θα ήταν υπερβολή στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως, είναι πολλοί οι οδηγοί, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών, που επιλέγουν την παλαιά εθνική οδό, προκειμένου να μην πληρώσουν τα «τσουχτερά» διόδια. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως, τις προηγούμενες ημέρες και ειδικότερα κατά την επιστροφή των εκδρομέων του 15Αύγουστου, δημιουργήθηκε κίνηση στην παλιά οδό και μάλιστα μεγαλύτερη από αυτή στην Ιόνια.

Ακόμη η πρόβλεψη για απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων

Σημειώνουμε τέλος πως, ακόμη δεν υπάρχει απόφαση σε σχέση με την απαλλαγή από τα διόδια των μόνιμων κατοίκων της περιοχής, είτε της Ναυπακτίας, είτε του Μεσολογγίου, είτε του Αγρινίου, αλλά και πολιτών με χρόνια προβλήματα υγείας που χρήζουν ιατρική φροντίδας σε κάποιο γειτονικό νοσοκομείο. Για παράδειγμα, Ναυπάκτιος εργαζόμενος στο Μεσολόγγι ή και το αντίστροφο καλείται να πληρώσει κανονικά τα διόδια καθημερινά, παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού Υποδομών και σχετική πρόβλεψη!

 

 

Έχει διαβαστεί 1692 φορές