Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ναύπακτος: «Αναβάθμιση του Βιολογικού ή… θάνατος», λέει η Δημοτική Αρχή
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ναύπακτος: «Αναβάθμιση του Βιολογικού ή… θάνατος», λέει η Δημοτική Αρχή

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ναύπακτος: «Αναβάθμιση του Βιολογικού ή… θάνατος», λέει η Δημοτική Αρχή

Σηκώθηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας, όπου συζητήθηκε το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού, μετά από αίτημα 10 συμβούλων της αντιπολίτευσης, παρόλο που και ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί να φέρει το θέμα στη συνεδρίαση.

Ο κ. Λουκόπουλος ξεκίνησε με αναφορά στο ιστορικό του έργου, τονίζοντας ότι έγιναν τα πάντα προκειμένου να μη χαθεί, δεδομένου ότι είχε απενταχθεί.

Ωστόσο ο κίνδυνος της απώλειας είναι ορατός αν δεν προχωρήσει σύντομα, όπως υπογραμμίστηκε από όλες τις πλευρές.

Η αντιπολίτευση επέμεινε αρχικά στην ακύρωση της δημοπράτησης και στην επανάληψη της διαδικασίας, πράγμα που θα απαιτήσει χρόνο. Επομένως, βάσει των όσων είπαν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, επειδή δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος, η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει ως έχει, κάτι με το οποίο τελικά συμφώνησαν και από την αντιπολίτευση, αφού πρώτα έκαναν μια αναλυτική αναφορά στο πως έφτασε η κατάσταση μέχρι τις δικαστικές αίθουσες.

Γ. Μπουλές: «Δεν εφαρμόστηκε ο νόμος»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Μπουλές, υποστήριξε ότι δεν εφαρμόστηκε ο νόμος, δεδομένου ότι η Οικονομική Επιτροπή, στην οποία είναι πρόεδρος ο ίδιος ο δήμαρχος, απέρριψε τους εργολάβους που είχε εγκρίνει η Επιτροπή Διαγωνισμού και έβαλε στη διαδικασία εκείνες που είχαν απορριφθεί. Κατά την άποψή του, για μη εφαρμογή του νόμου μιλάει και η έκθεση των Ελεγκτών Δημοσίων Έργων και για το λόγο αυτό, αλλά και επειδή οι θιγόμενοι εργολάβοι κατέφυγαν στη δικαιοσύνη, ο δήμος σήμερα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Επιπλέον αν οι εργολάβοι που προσέφυγαν δεν ήταν βέβαιοι ότι θα κερδίσουν την δικαστική μάχη, σύμφωνα με τον  κ. Μπουλέ δεν θα δαπανούσαν ένα πολύ μεγάλο ποσό για την νομική τους υποστήριξη.

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που πήραν το λόγο, ενώ οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν αντίθετη άποψη, λέγοντας ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στη μη εφαρμογή του νόμου, αλλά στο γεγονός ότι έπρεπε να συσταθούν δυο επιτροπές και όχι μία.

Άλλωστε, όπως τόνισε ο δήμαρχος και η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε συστήσει μια επιτροπή, πράγμα που συνέχισε και η νυν.

Φυσικά δεν έλειψαν οι αναφορές και στα δημοσιεύματα των εφημερίδων και στις αναφορές των τοπικών ΜΜΕ,  τα οποία έτυχαν της κριτικής συμβούλων της πλειοψηφίας που μάλιστα ζήτησαν από το Σώμα να τα καταδικάσει, επειδή θεώρησαν ότι εμπεριείχαν υπερβολικούς τίτλους και αναφορές, μη βασιζόμενα ούτε καν σε ενδείξεις.

«Θα συνεχιστεί η διαδικασία»

Η πλειοψηφία σε γενικές γραμμές προσπάθησε να πείσει ότι οι διαδικασίες θα τηρηθούν και θα συνεχιστούν, καθώς δεν υπάρχει κανένα έγγραφο από τους ελεγκτές που να καλεί το δήμο να τις σταματήσει. Η αντιπολίτευση βέβαια δεν έχασε την ευκαιρία  να τονίσει ότι ακόμα και οι νομικοί  στους οποίους η ίδια η δημοτική αρχή ανέθεσε την εξέταση του θέματος,  την προτρέπουν να μην προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης μέχρι να εκδικαστούν οι ενστάσεις των εργολάβων στο Διοικητικό Εφετείο που έχει προσδιοριστεί για τις 24 Μαρτίου. «Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε την κοινωνία ότι παλεύουμε γι’ αυτό το έργο,  όλα γίνονται με διαφάνεια και δεν υπάρχει τίποτα κάτω από το τραπέζι», τόνισε ο Α. Φράγκος ο οποίος νωρίτερα είχε ασκήσει την κριτική στα ΜΜΕ.

Μ. Ζιαμπάρα: «Στη διάθεση του Εισαγγελέα…»

Η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Μ. Ζιαμπάρα, αφού έκανε αναφορά στον  τον αποκλεισμό της από την Επιτροπή Δημοπράτησης επειδή δεν έχει γνώσεις Πολιτικού Μηχανικού, όπως είχαν τα υπόλοιπα 6 μέλη, που ψήφισαν για το ποιες εταιρείες αποκλείονται από τη συνέχιση του διαγωνισμού, είπε ότι προκειμένου να διαλευκανθούν τα πάντα και να μην υπάρχουν μελανά σημεία, θέτει τον εαυτό της στη διάθεση του Εισαγγελέα, προτρέποντας και τους υπόλοιπους συναδέλφους της να κάνουν το ίδιο.

Αντιπαράθεση Σιαμαντά-Τσαγκουρνού

Η συνέχεια της συνεδρίασης ήταν έντονη όταν τους τόνους σήκωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Σιαμαντάς –μετά τα πνεύματα ηρέμησαν αφού αυτή η έξαρση του προέδρου θεωρήθηκε εν βρασμώ- λέγοντας στον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Β. Τσαγκουρνό, ότι «πάει χέρι – χέρι με τον εργολάβο, παρόλο που είναι κομουνιστής», επειδή ο δεύτερος συμφώνησε για ακύρωση της δημοπράτησης και επανάληψη της διαδικασίας.

Τελικά η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την απόσυρση της πρότασης της αντιπολίτευσης, μετά τη διαβεβαίωση του δημάρχου ότι υπάρχει κίνδυνος για την απώλεια του έργου αν ακολουθηθεί αυτή η τακτική.

«Αναβάθμιση του Βιολογικού ή… θάνατος»

Επιπροσθέτως, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος, Τ. Λουκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Σιαμαντάς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Κ. Καρακώστας, υπογράμμισαν πως, η αντιπολίτευση και ο κ. Μπουλές βρίσκονται σε δύσκολη θέση. «Ειδικά εάν συγκριθούν τα έργα των δύο δημοτικών αρχών. Τα αντιπολιτευτικά σόου στο βωμό του λαϊκισμού και συχνές αποχωρήσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια δε οδηγούν πουθενά».

«Αναβάθμιση του Βιολογικού ή θάνατος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρακώστας.

 

Έχει διαβαστεί 1620 φορές