Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ναύπακτος: Παρέμβαση της Ομοσπονδίας για το «όργιο» παραεμπορίου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ναύπακτος: Παρέμβαση της Ομοσπονδίας για το «όργιο» παραεμπορίου

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ναύπακτος: Παρέμβαση της Ομοσπονδίας για το «όργιο» παραεμπορίου

Πλήγμα στο χώρο των κουρέων-κομμωτών

«Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, με μέλη μας 11 πρωτοβάθμια επαγγελματικά σωματεία και συλλόγους, μεταξύ των οποίων, και το σωματείο κουρέων - κομμωτών Ναυπάκτου, ενώ παράλληλα είναι μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση-παρέμβαση της τοπικής Ομοσπονδίας, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

Μία από τις κυριότερες διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος, τα τελευταία χρόνια, είναι ο αγώνας μας ενάντια στην πάταξη του παραεμπορίου και της παραοικονομίας γενικότερα.

Το φαινόμενο του παραεμπορίου ανθεί και έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Αποτέλεσμα του φαινομένου αυτού είναι, ο χαμένος τζίρος από την αγορά σε ετήσια βάση που εκτιμάται περίπου σε 1,8 δις ευρώ, με συνέπεια απώλεια φόρων, καθώς μόνο από το ΦΠΑ οι απώλειες υπολογίζονται σε 3,4 δις ευρώ ετησίως, τα χιλιάδες «λουκέτα» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας.

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα του Πταισματοδικείου Ναυπάκτου εκδικάστηκε μια υπόθεση παραεμπορίου που αφορούσε τους επαγγελματίες κομμωτές κατόπιν καταγγελίας του επίσημου σωματείου τους και έρευνας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας με έκτακτη συνεδρίαση του εκφράζει ομόφωνα την συμπαράσταση του στον αγώνα για κατοχύρωση και προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, του σωματείου κομμωτών, ενός επαγγελματικού κλάδου που ίσως να είναι στην κορυφή της πυραμίδας με το μεγαλύτερο πρόβλημα παραεμπορίου στην Ελλάδα.

 

 

Έχει διαβαστεί 7574 φορές