Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ναύπακτος: Σκληρή ανακοίνωση των εργαζομένων μετά το «όχι» του δήμου στις καθαρίστριες
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ναύπακτος: Σκληρή ανακοίνωση των εργαζομένων μετά το «όχι» του δήμου στις καθαρίστριες

από Lepanto RTV
Ναύπακτος: Σκληρή ανακοίνωση των εργαζομένων μετά το «όχι» του δήμου στις καθαρίστριες

Ανακοίνωση

Μετά την έντονη προχθεσινή συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας, με την έντονη αντιπαράθεση των εργαζομένων με την δημοτική αρχή, σήμερα εκδόθηκε ανακοίνωση από τον σύλλογο εργαζομένων του δήμου. Στο συμβούλιο, η πρόεδρος των εργαζομένων κυρία Νταουσάνη, δέχτηκε επίθεση από την δημοτική αρχή για το θέμα των καθαριστριών.

Πρόκειται για 11 εργαζόμενες με πολύ χαμηλές αμοιβές που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου. Ο δήμος αρνήθηκε το αίτημά τους παρότι υπάρχει σχετικός νόμος που δίνει αυτή την δυνατότητα.

Στην ανακοίνωση οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως η δημοτική αρχή, υπηρετεί πιστά τις πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στον εργασιακό μεσαίωνα.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Οι μάσκες έπεσαν!

Μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών στο πρόσωπο της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 25/1/2017, κατά την οποία συζητήθηκε το αίτημα 11 καθαριστριών των σχολείων του δήμου Ναυπακτίας με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης σε πλήρη απασχόληση, οι οποίες δουλεύουν με μειωμένο ωράριο από μισή ώρα έως 4 ώρες την ημέρα, για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολικών μονάδων του δήμου, με αμοιβή από 50 ευρώ έως 380 ευρώ, για να καλύψουν τις ατομικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις (ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!!!), η σημερινή δημοτική αρχή έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, ότι υπηρετεί πιστά τις πολιτικές εκείνες των μνημονίων που οδηγούν στον εργασιακό μεσαίωνα, στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες χρόνων.

Κρίμα, γιατί με το νόμο 4368/2016, άρθρο 8 παρ. 1, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και πολλών υπαλλήλων, δίνοντας τη δυνατότητα στους δήμους να αυξήσουν το ωράριο των ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης σε πλήρη απασχόληση, οι οποίοι είναι υπάλληλοι των δήμων και εργάζονται σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική δομή που αφορά την καθαριότητα των σχολείων.

Με την μη ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων, η δημοτική αρχή έδειξε τις αληθινές της προθέσεις, ότι αποδέχεται τους κανόνες των νεοφιλελεύθερων επιταγών των μνημονίων, του κοινωνικού αυτοματισμού, μοιράζοντας μία θέση 8ωρης εργασίας σε περισσότερους από έναν εργαζόμενο, ενισχύοντας τη νέα τάξη εργαζομένων, φτωχών, ανήμπορων στη διαβίωση και όμηρων των πολιτικών αποφάσεων.

Εμείς, ως διοικητικό συμβούλιο αλλά και ως εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης μας.

Θα πρέπει επιτέλους η δημοτική αρχή να αποφασίσει με ποιούς είναι.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Έχει διαβαστεί 1456 φορές