Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Νέα επίσκεψη Τόσκα στην Πάτρα για διόρθωση της "πατάτας" περί μεταναστευτικού
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Νέα επίσκεψη Τόσκα στην Πάτρα για διόρθωση της "πατάτας" περί μεταναστευτικού

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Νέα επίσκεψη Τόσκα στην Πάτρα για διόρθωση της "πατάτας" περί μεταναστευτικού

"Μπαράζ" αντιδράσεων από πολίτες, φορείς και κόμματα

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα λεγόμενα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, από την Πάτρα, για ότι αφορά στο Μεταναστευτικό.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Τόσκας ανέφερε πως η Πάτρα δεν επηρεάζεται πολύ από το Μεταναστευτικό, δείχνοντας να μην είναι τόσο καλά διαβασμένος επί του θέματος ή προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα.

Οι εικόνες που αντικρίζουν καθημερινά οι πολίτες είναι διαφορετικές από αυτές που περιέγραψε ο κ. Τόσκας.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν «κύμα» αντιδράσεων από κόμματα και φορείς.

Ο αριθμός των μεταναστών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αστυνομίας και λιμενικού έχει αυξηθεί ραγδαία, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί τα μέτρα φρούρησης στο νέο λιμάνι.

Παλαιά εργοστάσια γύρω από την οδό Ακτή Δυμαίων, σε παλιό και νέο λιμάνι φιλοξενούν σε απάνθρωπες συνθήκες εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές. Ακαθαρσίες, έλλειψη νερού και φαγητού, η θλίψη της ξενιτιάς και μια λαχτάρα για ένα καλύτερο αύριο σε κάποια χώρα της Ευρώπης συνθέτουν το σκηνικό της καθημερινότητας εκατοντάδων μεταναστών.

Περνούν το δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, την Ακτής Δυμάιων, προσπαθούν να πηδήξουν τα κάγκελα μήπως και τρυπώσουν μέσα σε κάποια νταλίκα και από κει σε πλοίο της γραμμής Πάτρα-Ιταλία για το ταξίδι προς το όνειρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του Lepanto, η οποία ανέδειξε το θέμα, ο κ. Τόσκας αναμένεται να επισκεφθεί ξανά την Αχαϊκή πρωτεύουσα, όπου θα έχει «μπαράζ» συναντήσεων με φορείς και πολιτικά στελέχη, επί του θέματος, διορθώνοντας έτσι την «πατάτα» της πρόσφατης επίσκεψής του.

Έχει διαβαστεί 1424 φορές